Tarih: 28.08.2015 18:15

NATO Tatbikatı Sonbaharda Yapılacak

Facebook Twitter Linked-in

 

AFP

NATO askerî şeflerinden birisi, perşembe günü yaptığı açıklamada, NATO´nun 2002´den bu yana en büyük askerî tatbikatını 36 bin civarında askerin katılımıyla sonbaharda düzenleyeceğini ve bunun, Rusya ile mevcut gerilimle özel bir ilgisinin olmadığını bildirdi.

NATO Müttefik Dönüşüm Komutanı Fransız General Jean-Paul Palomeros, Washington´da düzenlediği bir basın toplantısında, tatbikatın 3 Ekim-6 Kasım tarihleri arasında İtalya, İspanya ve Portekiz´de yapılacağını belirtti.

Söz konusu kaynağa göre 'Trident Juncture' adlı tatbikata NATO üyesi 28 ülkeden 27´si ve NATO´nun yedi ortak ülkesi dâhil olacak.

General Palomeros´a göre bunun Ukrayna krizi ve Rusya ile gerilimin artmasıyla özel bir ilgisi yok.

General İngilizce yaptığı açıklamada, 'Tatbikat kararı 2012´de Chicago´da NATO zirvesinde alındı. O dönem Rusya ile iyi bir ortaklığımız vardı.' dedi.

Palomeros, 'Saldırgan bir tutum söz konusu değil, NATO kriz yönetimi ve toplu savunma konusunda rolünü yerine getiriyor.' diye sözlerine ekledi.

Propaganda faaliyetleriyle birlikte, füze savunma, siber saldırılar ve 'hibrid savaş' gibi modern savaşın tüm unsurlarını içeren senaryolar söz konusu olacak. (FRansız Haber Ajansı AFP - 28 Ağustos 2015)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —