NATO toplantısının ardından Atina´da sorulan soru: İkinci adım ne olacak

NATO toplantısının ardından Atina´da sorulan soru: İkinci adım ne olacak

NATO toplantısında Savunma Bakanı Akar´ın Yunan mevkidaşı Panayiotopulos ile görüşmesi sonrası Yunanistan´ın başkentinde ‘ikinci adımın ne olacağı´ merak konusu oldu.

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar´ın, Brüksel´deki NATO Savunma Bakanları toplantısında, geçen perşembe Yunan mevkidaşı Nikos Panayiotopulos ile görüşmesinden sonra Atina´da “Şimdi ne olacak” sorusuna cevap aranıyor. Brüksel´de 40 dakika süren ve Ankara-Atina hattında aylardır kapalı kalan iletişim kanallarının tekrar açılması için bir ilk adım olarak değerlendirilen bu görüşmenin ardından ikinci adımın ne olacağı, Yunan başkentinde merak konusu. Geçen 4 günde, Yunan hükümeti, üç kulvardaki Türk-Yunan görüşmelere döneceğine dair herhangi bir sinyal vermedi. Yunan hükümeti, bu süre içinde diyalog için önce “retorik düzeydeki gerginliğin yumuşaması” ve “Türkiye´nin Yunanistan´ın egemenliğine yönelik tehditlerine son vermesi” gerektiği şeklinde açıklamalar yaptı. Gerek askeri heyetler arasında Ege´de güven arttırıcı önlemlerin tesisi, gerek NATO´da heyetler arasında ayrıştırma usulleri süreci gerekse dışişleri heyetleri arasında istişari görüşmeler, Yunanistan yüzünde atalete girdi. Güven arttırıcı askeri önlemler için son toplantı Şubat 2020´de, istişari görüşmelerin son turu (64. tur) ise bu yıl şubat ayında yapıldı.

‘KONUŞMAMIZ GEREK´

Bu arada Yunan medyasında Brüksel´deki Akar-Panayiotopulos görüşmesi ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atıldı. Haftalık Proto Thema, görüşmeyle ilgili şunları yazdı:

“Panayiotopulos, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz´ tarzı beyanlarla ilişkilerde ilerleme sağlanamayacağını, diyalog sağlanamayacağını söyledi. Akar da ‘Sorunlar var ama iki tarafın konuşması gerek´ diye cevap verdi. Akar, Yunanistan´ın silahlanmasını da gündeme getirdi. Panayiotopulos, ‘Türkiye´yi tehdit etmek için silahlanmıyoruz. Ancak 40 yıllık uçaklarımızı da değiştirmemiz gerekiyor´ dedi.”

‘BAKANLARIN GÖRÜŞMESİ İYİ OLDU´

Haftalık Yunan To Vima gazetesi, Başbakan Kiriakos Miçotakis´in “sahadaki icraattan sorumlu olan savunma bakanlarının bir araya gelmesinden memnun olduğunu” belirtti. Gazete, “Akar, Panayiotopulos´u gülümseyerek ve iyi niyetle karşıladı. Buzlar biraz eridi. Akar, adaların silahsızlandırılması konusunu açtı. İki bakan, bu dönemde yapılan askeri tatbikatlarda, tarafların çok dikkatli olmalarında mutabık kaldı” ifadesini kullandı. Kathimerini gazetesi ise Akar ile Panayiotopulos´un bir araya gelmelerinde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın´ın ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile İstanbul´daki görüşmesinin ve ABD Senatosu´nun Türkiye´ye F-16 satışı ile modernizasyonu ile ilgili şartları kaldırmasının da etkili olduğunu ileri sürdü.

 

 

 



Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Yükleniyor