• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

NATO ve ABD Rusya´yı uyardı

NATO ve ABD Rusya´yı uyardı

Suriye´deki Rus askeri varlığı NATO´nun tepkisini çekti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bölgede şiddetin daha da tırmanacağı uyarısında bulundu.

 

Çek Cumhuriyeti´nin başkenti Prag´da temaslarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya´nın Suriye´deki askeri varlığının kaygı verici olduğunu söyledi. Stoltenberg, 'Suriye´deki Rus askeri personelinin çözüme katkı sağlayacağından emin değilim' dedi.

Kerry: ´Şiddet tırmanır´

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry´nin konuyla ilgili olarak Rus mevkidaşı Sergey Lavrov´la telefonda görüştüğü bildirildi. Kerry, görüşmede, 'Rusya´nın Suriye´ye savaş uçakları ve gemileri gönderdiği yolundaki haberlerden kaygı duyuyoruz. Bu, bölgede şiddeti daha da tırmandıracaktır' uyarısında bulundu.

Putin´in ´farklı seçenekleri´

Rusya´nın Suriye´ye askeri desteğini artıracağı iddiaları son haftalarda artmaya başlarken Moskova´dan bu konuda net bir açıklama yapılmamıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in basın sözcüsü basında yer alan iddiaları kesin bir dille yalanlamamıştı. Putin ise IŞİD´le mücadelede Moskova´nın farklı seçenekler üzerinde durduğunu açıklamıştı.

Rusya´nın Suriye´ye yaptığı sevkiyat da tartışma konusu olmuştu. Bulgaristan, Suriye´ye ikmal uçuşları yapan Rus uçaklarına hava sahasını kapatmıştı. Rusya, bunun üzerine Suriye´ye uçak seferlerinin İran üzerinden yapılacağını duyurmuştu.

İki eski müttefik

Moskova ve Şam iki eski müttefik. Rus donanması Suriye´nin liman kenti Tartus´ta uzun zamandır bir onarım üssüne sahip. Rusya, Suriye´de iç savaşın başladığı 2011´den beri Şam´daki rejime siyasi desteğini silah sevkiyatı yaparak devam ettirdi. Rusya, silah desteği için şimdi de IŞİD´le mücadeleyi gerekçe gösteriyor.



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor