• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

´NATO´nun eylemleri, Kiev´i Donbass´taki çıkmazı devam ettirmeye teşvik ediyor´

´NATO´nun eylemleri, Kiev´i Donbass´taki çıkmazı devam ettirmeye teşvik ediyor´

Rusya´nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, NATO´nun Kiev´e gönderdiği teşvik sinyallerinin Ukrayna yönetiminin şimdiki tutumunu korumasına ve Donbass´taki durumun çıkmazda kalmasına neden olduğunu söyledi.

 

Rusya-NATO Konseyi´nin toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gruşko, sözleriyle Minsk anlaşmalarının uygulanmasından yana olan NATO temsilcilerinin Kiev´i anlaşmalara uyması için teşvik edecek herhangi bir tedbir almadıklarını açıkladı.

Gruşko, 'NATO ülkelerinin şu anda Ukrayna´da giriştikleri eylemler, Kiev´e gönderdikleri teşvik sinyalleri Ukrayna yönetiminin şimdiki tutumunu korumasına ve Donbass´taki durumun çıkmazda kalmasına neden oluyor” diye konuştu.

´GERİLİMİ AZALTMA TATBİKATLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRMELER YETERSİZ´

Gerilimin azaltılması için Rusya ile NATO arasında tatbikatlar konusunda bilgi paylaşımlarının yetersiz kaldığını belirten Gruşko, bunun için ülkelerin yeniden askeri temaslara başlaması gerektiğini savundu.

Gazetecilere konuşan Gruşko, “Gerilimi azaltmadan, tehlikeli olayları önlemeden ciddi bir şekilde konuşacak olursak, ülkelerin arasında yapılan bilgi paylaşımı, büyükelçiler seviyesinde dahi yetersiz kalır” ifadelerini kullandı. 

´NATO´DAN AFGANİSTAN´DAKİ MİSYONUN YENİ YAPISI İLE İLGİLİ BİLGİ BEKLİYORUZ´

Rusya´nın NATO Daimi Temsilcisi Gruşko, NATO´dan Afganistan´da atacağı sonraki adımlar, ‘Kararlı Destek´ operasyonunun yeni amaçları, ülke kontenjanları gibi konularda bilgi beklediklerini ve NATO´nun bu konuda eksiksiz bilgi vermesini beklediklerini ifade etti.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor