‘NATO´nun katil robot çağına hazırlanmaması saflık olur´

‘NATO´nun katil robot çağına hazırlanmaması saflık olur´

NATO Ortak Kuvvetler Komutanlığı´nın eski İngiliz komutanı Richard Barrons, katil robotların kullanıma geçmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Sputnik´e konuşan Londra Şehir Üniversitesi´nden David Stupples da, NATO´nun bu robotların

 

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Elon Musk ile birlikte 115 iş dünyası liderinin, ‘katil robotların´ yasaklanması çağrısı yapmasının ardından NATO Ortak Kuvvetler Komutanlığı´nın eski İngiliz komutanı Richard Barrons, Telegraph gazetesine verdiği röportajda katil robotların ortaya çıkışının kaçınılmaz olduğunu ve uluslararası yasakların işe yaramayacağını söyledi. 

Barrons, dünyanın diğer ülkelerinin İngiltere ile aynı vicdana sahip olmayabileceğini, bu teknolojiye sahip olunmasa bile nasıl başaçıkılabileceğinin bilinmesi gerektiğini belirtti.

Konuyla ilgili Sputnik´e konuşan Londra Şehir Üniversitesi´nden Elektronik ve Radyo sistemleri Profesörü David Stupples da Barron´ın söylediklerine katıldığını belirterek, eğer kaybetmek istemiyorsa, İngiltere´nin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini ifade etti.

Bu teknolojiye hazırlanmamayı ‘saflık´ olarak gördüğünü belirten Stupples “Teknolojinin ilerlemesini durduramayız. Ayrıca bu robotlar geliştiren ülkelerin her biri aynı bilinç ve vicdana sahip olmayacak. Artık teknoloji var ve yapay zeka ile ilgili güvenlik tedbirlerine yönelik daha fazla araştırma yapılması gerekiyor. Ayrıca bence bu teknoloji şu anda bir robotun kendi başına bir savaşta yer alabileceği kapasitede değil” dedi.
 
‘GERÇEKLE YÜZLEŞMELİYİZ´ 

Transformes, Terminatör ve War of the Worlds (Dünyalar savaşı) gibi filmler, geçmişte insanlığın savaşçı robotlar hayalinin ekranlarda izlenmesini sağladı. Bu filmlerde insanlık bir süre sonra katil robotlarla savaşmak zorunda kaldı.

Stupples “Star Wars, Klonların Savaşı filminde de bir robot ordusu görüyoruz. Bunu gelecekte, belki 10, 15, 20 yıl sonra görebiliriz. Çünkü ülkeler askerlerinin ölmesini istemiyor ve bunun için robotları kullanacak. İnsanların endişelerini anlayabiliyorum ama gerçekle yüzleşmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Rus Kalaşnikof silah şirketi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Konstantin Abaşkin de İHA´ları vurabilen REX 1 isimli elektronik bir silah geliştirdiklerini duyurmuştu.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading