Tarih: 20.10.2017 13:11

NBC: ABD´nin Rakka sonrası için net bir stratejisi yok

Facebook Twitter Linked-in

 

NBC televizyonunun resmi kaynaklara dayandırdığı haberine göre Washington, Suriye planına ilişkin istişarelerde birtakım zorluklarla karşı karşıya.

´WASHINGTON´DA SİYASİ GEÇİŞ KONUSUNDA BİR UZLAŞI YOK´

ABD´li yetkililerin Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve İran´ın bölgede hakimiyet kurmasına izin vermeden Suriye´nin teröristlerden nasıl temizleneceği konusunda ortak görüş oluşturamadığını belirten NBC, Washington´da siyasi geçişin nasıl olacağı konusunda da bir uzlaşı olmadığını vurguladı.

´ESAD, SURİYE´NİN KARA DELİĞE DÖNÜŞMESİNİ ENGELLEYEN KİŞİ KONUMUNDA´

NBC´nin kaynaklarının elindeki bilgilere göre BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley de dahil olmak üzere Başkan Donald Trump yönetimindeki bazı muhafazakar isimler Esad´ın görevi bırakması gerektiğini kararlı bir şekilde savunurken, bazı yetkililer de Suriye´nin ´bölgenin büyük bölümünü yutabilecek bir kara deliğe dönüşmesini´ engelleyen ismin Esad olduğuna inanıyor.

´ABD´NİN İRAN´A ODAKLANMASI OLUMSUZ İZLENİM YARATIYOR´

Beyaz Saray´daki birçok danışman, ABD´nin Suriye´deki durumu gözden geçirirken İran sorununa aşırı önem verdiğini belirterek, bu durumun krizin ciddiyetinin Washington tarafından anlaşılmadığı izlenimini doğurduğunun altını çizdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —