• BIST 100

    10247,75%-0,86
  • DOLAR

    32,34% 0,35
  • EURO

    34,59% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2396,13% 0,13
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00

Nebenzya: Koalisyon, Rakka´yı yeryüzünden sildi

Nebenzya: Koalisyon, Rakka´yı yeryüzünden sildi

Rusya´nın BM Daimi Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Rakka´yı yeryüzünden sildiğini belirtti.

 

BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Nebenzya, ´hayırseverlik alanında lider rolüne soyunan´ ve Doğu Guta´daki durumla ilgili Rusya´ya ´insanlık dersi vermeye kalkan´ Batılı ülkeleri kınadı.

Uluslararası koalisyonun Rakka´yı yeryüzünden sildiğini kaydeden Nebenzya, BMGK üyelerine 'ABD uçakları, Rakka´yı yeryüzünden silerken neredeydiniz? Neden o zaman feryat edip ellerinizi kaldırmadınız?' diye sordu.

ABD öncülüğündeki koalisyonu, BM çalışanlarının Rakka´ya girişine izin vermeye ve kontrolündeki toprakları merkezi hükümetin sorumluluğuna devretmeye çağıran Nebenzya, şu ifadeleri kullandı: “BM´nin acilen Rakka´ya bir değerlendirme misyonunu göndermesinde ve bölgeyi de-facto kontrol eden koalisyonun bunun için gerekli tüm koşulları sağlaması gerektiği konusunda ısrarcıyız. Koalisyon komutanlığından IŞİD´den kurtarılan bölgelerde yarı idareler kurmak yerine Suriye´nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü göz önünde bulundurarak bu bölgeleri merkezi hükümetin sorumluluğuna devretmesini bekliyoruz.'



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor