• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Netahyahu´dan Putin´e: İran, Suriye´den çekilmezse kendimizi koruruz

Netahyahu´dan Putin´e: İran, Suriye´den çekilmezse kendimizi koruruz

Netahyahu´dan Putin´e: İran, Suriye´den çekilmezse kendimizi koruruz

 

Rusya Devlet Başkanı Putin´le Soçi´de bir araya gelen İsrail Başbakanı Netanyahu, İran´ın krizdeki etkisine karşı koymak için Suriye´ye müdahale etmeye hazır olduklarını söyledi. İran´ın krizin çözümünde kilit konumda olduğunu belirten Moskova ise İsrail´in çıkarlarını gözeteceğini belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahudün Rusya´nın Soçi kentinde bir araya geldi. Netanyahu, görüşmede Suriye´de imzalanacak herhangi bir barış anlaşmasında İran´ın ülkedeki güçlerini tamamen çekme koşulunun yer alması gerektiğini ifade etti. 

Reuters ajansının aktardığına göre Netanyahu “İran halihazırda Irak, Yemen´i kontrol etme yolunda ilerliyor ve Lübnan´da da büyük ölçüde bunu gerçekleştiriyor. İran´ın her gün İsrail´i yok etme konusunda tehditte bulunduğunu bir dakika olsun unutamayız. İsrail olarak İran´ın Suriye´deki gücünü arttırmasına karşı çıkıyoruz. Bu ve herhangi bir tehdide karşı her türlü yolla kendimizi koruyacağımızdan eminiz” ifadelerini kullandı.

´PUTİN´İ İRAN KONUSUNDA UYARDIM´

İsrail´de yayın yapan Haaretz gazetesinin haberine göre de, Netanyahu şöyle konuştu: 'İran, Suriye´de olmazsa savaşın durdurulması ve gelecek savaşların önlenmesi için çok daha iyi bir manzara olacak. Putin´e de Suriye´de varlığını arttıran İran´ın bölgedeki istikrara katkısı olmayacağını belirttim. Ona gelecekte bir savaş olmasını engellemek istediğimizi ve bunun için önceden uyarmanın önemli olduğunu ifade ettim.'

RUSYA´NIN İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ: İŞ BİZE KALSAYDI… 

Putin ise Netanyahu´nun, Moskova´nın Suriye´deki gerilimi azaltma bölgelerini devam ettirme konusunda partner olarak gördüğü İran hakkındaki ifadelerine kamuya açık bir yanıt vermedi. Ancak Rusya´nın İsrail Büyükelçisi Aleksandr Petroviç Şeyn, Suriye konusunda İsrail´in çıkarlarını da göz önünde bulunduracaklarını belirtti.

Pervıy Kanal´a konuşan Şeyn “Suriye´de İsrail´in çıkarlarını da göz önünde bulunduracağız. İş Rusya´ya kalsaydı yabancı güçler orada kalmazdı” dedi.

Öte yandan Rusya, Suriye´deki krizde İran´ın rolünün önemine tekrar tekrar dikkat çekiyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Suriye krizi konusunda Rusya, İran ve Türkiye´nin işbirliğinin önemine değinmiş ve bu işbirliğinin krizin çözümündeki en etkili yöntem olduğunu ifade etmişti.

 

 


17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor