• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Netanyahu: İran, Suriye´ye çok tehlikeli silahlar konuşlandırma çabasında

Netanyahu: İran, Suriye´ye çok tehlikeli silahlar konuşlandırma çabasında

ABD Başkan Donald Trump´ın İran´la nükleer anlaşmadan çekilip çekilmeyeceğini bugün açıklayacağını duyurmasının ardından, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran´a karşı yeni ´yaylım ateşine´ geçti.

 

Lefkoşa´da Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan, İsrail arasındaki üçlü zirveye katılan Netanyahu, yine İran´a karşı kanıtlanamamış iddialar ortaya attı. 

Gazetecilere konuşan Netanyahu, Tahran´ın İsrail´e karşı dur duraksız saldırganlık uyguladığını ve Suriye´ye çok tehlikeli silahlar konuşlandırmaya çalıştığını öne sürdü.

´İRAN´IN TEK AMACI, İSRAİL´İ HARİTADAN SİLMEK´

´´İran her gün açıkça İsrail´in yıkılıp yeryüzünden silinmesi için çağrılar yapıyor, bize karşı tam teşekkülü saldırganlık uyguluyor´´ diye konuşan Netanyahu, şöyle devam etti:

´´Şimdi de bilhassa İsrail´i yıkma amacıyla Suriye´ye çok tehlikeli silahlar konuşlandırmak için çabalıyor.´´ 

´İSRAİL´İN KENDİNİ SAVUNMA HAKKINI TANIYORSUNUZ, DEĞİL Mİ´

Yarın da Moskova´yı ziyaret edip Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le görüşecek olan İsrail lideri, İran İsrail´e karşı Suriye´ye tehlikeli silahlar konuşlandırmakta kararlı ve ve bu tehlikeyi engellemek herkesin çıkarına. Herkesin bu saldırgalığın farkında olduğuna ve İsrail´in kendini savunma hakkını tanıdığına inanıyorum´´ sözleriyle iddialarının altını çizdi.

´YA İRAN AKDENİZ´E ULAŞIRSA?´

´İran´ın dünya çapında terör ağı işlettiğini, bu ağı da Suriye´ye konuşlandırdığı silahlar gibi İsrail´i yıkmaya yönelik net bir arzuyla kendilerine karşı kullanmaya niyetlendiğini´ ileri süren Netanyahu, şunları söyledi:

´´İran tez zamanda Akdeniz´e ulaşabilir. O takdirde Akdeniz´de İran savaş gemileri ve denizaltıları için askeri deniz üsleri kurmak için ağraşacaktır. Bu hepimize karşı gerçek bir tehdittir. Hepinizin İran´ın şer niyetlerini bildiğini ve aynı zamanda İsrail´in kendini savunma hakkını tanıdığını sanıyorum ki, bu hak aslında hepimizi savunmaktadır.´´ 

NETANYAHU MURADINA ERECEK

Trump´ın açıklamasının ´´İran´la nükleer anlaşmadan çekiliyorum´´ şeklinde tecelli etmesi bekleniyor. Bu da Netanyahu´nun İran´a karşı 10 yıldır yürüttüğü suçlama kampanyasının en somut meyvesi anlamına gelecek.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor