• BIST 100

    10005,32%0,90
  • DOLAR

    32,36% -0,24
  • EURO

    34,75% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2438,41% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3954,35% -0,68

Netanyahu: Rus ordusuyla Suriye´de askeri koordinasyonu sürdüreceğiz

Netanyahu: Rus ordusuyla Suriye´de askeri koordinasyonu sürdüreceğiz

İsrail uçaklarının Suriye´de Rus İl-20 uçağının düşmesine neden olmasının ardından Rusya´nın Suriye´ye S-300 hava savunma sistemleri konuşlandırma kararı sonrası İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Suriye´de ´İran´a karşı o

 

İsrail Başbakanı Netanayahu 73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Görüşmeleri´ne katılmak için ABD´nin New York kentine yapacağı seyahatten önce gazetecilere konuştu. 

´İRAN´IN SURİYE´DEKİ ASKERİ TAHKİMATINI ÖNLEMEK İÇİN HAREKETE GEÇMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ´

İsrail Başbakanı 'İran´ın Suriye´deki askeri tahkimatını önlemek için harekete geçmeyi ve İsrail ordusu (IDF) ile Rus ordusu arasındaki askeri koordinasyonu sürdüreceğiz' ifadelerini kullandı.

´PUTİN´LE HEYETLERİN KONUYU ELE ALMASI KONUSUNDA ANLAŞTIM´

Netanyahu ayrıca Suriye´deki koordinasyonu ele almak üzere iki ülkenin askeri heyetlerinin yakında görüşmesi konusunda dün telefonla görüştüğü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le mutabık kaldıklarını da söyledi.

İsrail Başbakanı 'Bu çalışma gruplarının bu amaca (Suriye´deki koordinasyon) ulaşmak için yakın zamanda görüşmesi hususunda Rusya Devlet Başkanı Putin´le anlaşmaya vardım' ifadelerini kullandı.

Daha önce İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman da İl-20 uçağı faciasına rağmen Suriye´de İran´ın askeri güçlerine karşı operasyonlarına devam edeceklerini söylemişti.

İl-20 uçağının Suriye hava savunma unsurlarınca yanlışlıkla düşürülmesini ´trajik´ olarak niteleyen Netanyahu 'Son 3 yıldır İsrail, Suriye´de İran´ın askeri tahkimatını ve ölümcül silahların İran tarafından Lübnan Hizbullah´ına transferi girişimlerini önlemekte büyük oranda başarılı oldu' dedi. 

Hmyemim Üssü yakınlarında düşen uçaktaki 15 Rus askeri hayatını kaybetmişti. Rusya Savunma Bakanlığı Suriye´deki hedeflere saldırı yapan İsrail savaş uçaklarının Rus uçağını ´kalkan´ olarak kullandığını ve Suriye hava savunmasının Rus uçağını düşürmesine neden oduğunu açıklamıştı.

Olayın ardından Moskova benzer ´kötü niyetli eylemleri´ engellemek amacıyla  Suriye´ye S-300 hava savunma sistemleri konuşlandırma kararı almıştı. Daha önce Rusya bölgedeki tansiyonun büyümesini önlemek için bu adımdan kaçınıyordu.



17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor