• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Netanyahu rüşvetle suçlanması tavsiyesi verilen polis belgesini ´İsviçre peynirine´ benzetti

Netanyahu rüşvetle suçlanması tavsiyesi verilen polis belgesini ´İsviçre peynirine´ benzetti

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, polisin iki ayrı davada ´rüşvet, yolsuzluk ve güveni kötüye kullanmakla´ suçlanması yönünde savcılığa tavsiye vermesinin ardından yeni bir açıklama yaptı. Polis belgesini ´İsviçre peyniri gibi

 

İsrail Başbakanı Netanyahu polislerin kendisi hakkında yürüttüğü soruştuma sonucunda 2 ayrı davada ´yolsuzluk, rüşvet ve güveni kötüye kullanmakla´ suçlanması için savcılığı tavisyede bulunmasını eleştirdi.

´KOALİSYON SAĞLAM, SEÇİME GİTMEYİ DÜŞÜNMÜYORUZ´

Tel Aviv´deki bir konferansta konuşan 68 yaşındaki Başbakan Netanyahu 'Koalisyonun sağlam olduğu konusunda sizi temin ederim. Ne ben ne de başkaları seçime gitmeyi planlıyor. İsrail halkının yararı için görev süresinin sonuna kadar çalışacağız' diyerek suçlamalr nedeniyle istifa etme niyetinin olmadığını işaret etti. 

12 yıldır başbakanlık görevini yürüten Netanyahu kendisi hakkındaki polis belgesini de ´taraflı´ olarak niteledi ve ´deliklerle dolu bir İsviçre peynirine´ benzetti.

Netanyahu belgenin ´insanları yanlış yönlendirdiğini´ ve ´hakikat ve mantığa aykırı´ olduğunu savundu.

´POLİS BELGESİ MILCHAN İLE ARAMDAKİ 20 YILLIK DOSTLUĞU GÖZ ARDI EDİYOR´

Polis belgesinde yer alan Hollywood yapımcısı Arnon Milchan´dan pahalı hediyeleri rüşvet olarak aldığı yönündeki suçlamaya da değinen Netanyahu '(Belge) Milchan ile aramdaki 20 yıllık dostluğu göz ardı ediyor. Göreve gelmeden önce birbirimize hediyeler verdik' dedi. 

İsrail Başbakanı aldığı hediyelerin değerinin 1 milyon şekele (280.000 dolar) ulaşması için polis tarafından ´şişirildiğini´ de iddia etti.

BENNETT: HÜKÜMET DEĞİŞİKLİĞİ SANDIKTA OLMALI

Diğer taraftan Netanyahu kükümetinin koalisyon ortağı olan ve Knesset´te 8 sandalyesi bulunan aşırı sağcı ´Yahudi Evi´ partisinin lideri Eğitim Bakanı Naftali Bennett, Netanyahu´yu eleştirse de koalisyondan çekilmeyeceklerini belirtti. 

Bennett Netanyahu´yu 'Bir başbakan mükemmel olmak ya da aşırı mütevazı bir hayat yaşamak zorunda değil ancak insanların bakıp ´İşte böyle davranılmalı´ diyeceği bir kişi olmalı. Uzun bir dönem boyunca büyük çaplı hediyeler almak bu standarta uymuyor' söleriyle eleştirdi.

Ancak kanıtlanana kadar Netanyahu´nun masum olduğunu ve savcının bu konudaki kararını bekleyeceklerini ifade eden Bennett  'Bazıları soruşturmaların stresi altında başbakanın ülkeyi yönetemeyeceğini iddia eediyor. Ben böyle görmüyorum. Güvenlik, ekonomi ve her şeyle uğraşan iyi bir hükümetimiz var. Hükümet değişikliği sandıkta olmalı' dedi.

Netanyahu´nun hakkındaki polis tavsiyesinin Başbakan´ın şu ana görevde kadar karşılaştığı en ciddi zorluklardan biri olduğu belirtiliyor.

Ancak savcılığın Netanyahu´ya suçlamaları yöneltip yöneltmeme kararı alması aylar sürebilir.

İsrail yasalarına göre Netanyahu´ya suçlamalar yöneltilse de istifa etme zorunluluğu bulunmuyor.



19.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor