• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Netanyahu: Trump, bize açık çek vermedi

Netanyahu: Trump, bize açık çek vermedi

Partisi Likud´un milletvekilleriyle bir araya gelen İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD yönetimiyle iyi ilişkiler içinde olduklarını belirtti, ancak Washington´ın kendilerine, istedikleri her şeyi yapmalarını sağlayacak bir açık çek vermedi?

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu lideri olduğu Likud´un haftalık toplantısında ABD Başkanı Donald Trump´ın ziyaretinin ardından değerlendirmelerde bulundu.

‘EGEMEN BİR ÜLKEYİZ AMA BU KADAR İLERİ GİTMEZDİM´ 

Channel 2´nun haberine göre, Knesset´te basına kapalı olarak yapılan görüşmede Netanyahu´nun Likud milletvekillerine “Siyasi düzlemde elimizde tam yetki yok. Bu başkan bir anlaşma yapmakta kararlı” dedi.

Netanyahu sözlerini “Biz, egemen bir ülkeyiz. Pek çok konuda karar verebilir, pek çok şeyi beyan edebiliriz. Ama Amerikalıların rızasının çerçevesi gereği bu kadar ileri gitmezdim. Sıcak bir ilişkiye sahip olduğumuz doğru, temel konumlarımızla ilgili olarak anlayış içindeyiz ama elimizde açık çek yok” diye sürdürdü.

‘AKILLICA VE SORUMLU DAVRANMALIYIZ´ 

İsrail´in ‘akıllıca ve sorumluca´ hareket etmesi gerektiğini kaydeden Netanyahu, şöyle devam etti: “Bundan da önemlisi yapmamız gerekeni yapmalıyız, özellikle de şimdi. Başkan Trump´ı duydunuz, buraya geldi ve önemli şeyler yaptı, ruhuna dokundu ama aynı zamanda (Filistin lideri Mahmud) Abbas´ın barış istediğine inandığını da söyledi. Bir anlaşmaya varmanın mümkün olduğuna inandığını söyledi, biz de bunu sağlamalıyız. Şimdi bu noktadayız.”

ABD Başkanı Trump, ilk yurtdışı seyahatinin ikinci ayağında önce İsrail, ardından da Filistin´e gitmişti. 28 süren ziyaretinde hem İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Netanyahu hem de Filistin lideri Abbas´la ayrı ayrı görüşen Trump, “Ortadoğu barışı için her şeyi yapacağız” demişti.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor