Tarih: 14.08.2018 13:14

´Netanyahu ve Sisi, Kahire´de gizlice görüştü´ iddiası

Facebook Twitter Linked-in

 

İsrail Kanal 10 televizyonunun haberinde, Netanyahu ile Sisi´nin, Gazze´de uzun vadeli ateşkes konusunu görüşmek üzere 22 Mayıs´ta gizlice toplandığı iddia edildi. 

Netanyahu´nun, danışmanları ve özel korumalarından oluşan bir grupla ve özel uçakla gittiği Kahire´de birkaç saat kaldığı, sonrasında Tel Aviv´e döndüğü ifade edildi.

´YÜZYILIN ANLAŞMASI GÖRÜŞÜLDÜ´

Haberde ikilinin, Gazze´deki durum, esir askerler, altyapı çalışmalarının artırılması için tedbir alınması, ateşkes, Filistin yönetiminin Gazze´de yönetimi ele alması, ablukanın büyük oranda hafifletilmesi ve 'yüzyılın anlaşması' konularını görüştüğü ileri sürüldü.

İDDİA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELMEDİ

Ayrıca haberde, Sisi´nin görüşmede, aşamalı da olsa Filistin yönetiminin Gazze´de sorumluluğu alması kanalıyla Gazze´deki duruma çözüm getirilmesi gerektiğini vurguladığı ve Arap ülkelerinin bu konuda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´a baskı yaptığını kaydettiği iddialarına yer verildi.

Mısır ya da İsrail makamlarından bu iddialarla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Sisi ve Netanyahu, daha önce bir kez Eylül 2017´de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu toplantısı kapsamında ABD´nin New York kentinde bir araya gelmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —