• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

´Netanyahu, Yahudi yerleşim birimleri inşasını üç aylığına kısıtlama kararı aldı´

´Netanyahu, Yahudi yerleşim birimleri inşasını üç aylığına kısıtlama kararı aldı´

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu´nun Yahudi yerleşim birimlerindeki inşaatları geçici olarak sınırlandırmaya karar verdiği belirtildi.

 

İsrail´in Haaretz gazetesinin haberine göre, Netanyahu, Batı Şeria´daki Yahudi yerleşim birimlerinin yöneticilerini Kudüs´teki ofisinde kabul etti.

Kabulde açıklamalarda bulunan Netanyahu, 'İsrail, ileride ABD´nin Yahudi yerleşim birimlerindeki herhangi bir projeye yönelik kınama açıklamalarının önüne geçmek için Washington´a verdiği söze bağlı kalmalı' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump´ın barış görüşmelerini canlandırma çabaları yürüttüğünü ve bu çerçevede yerleşim birimlerindeki inşaatın sınırlandırılması ve mevcut dönemde durdurulmasıyla ilgilendiğini belirten Netanyahu, sınırlandırmanın kapsamı konusunda bilgi vermedi.

Haaretz gazetesi, Netanyahu´nun ofisinde kabul ettiği bazı Yahudi yerleşim birimi yöneticilerine dayandırdığı haberinde, yerleşim birimlerindeki inşaatın geçici olarak üç aylığına kısıtlanacağını aktardı. 

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail´in, '1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi' nedeniyle Nisan 2014´te durmuştu.

 
 
 
 
 


14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor