• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Netanyahu´dan İngiltere´ye Hizbullah ´teşekkürü´

Netanyahu´dan İngiltere´ye Hizbullah ´teşekkürü´

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı´nın siyasi kanadını terör örgütleri listesine alan İngiltere´ye teşekkür etti.

 

İsrail Başbakanlık Ofisi´nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu ile İngiltere Başbakanı Theresa May telefon görüşmesi yaptı. 

Açıklamada Netanyahu´nun, İngiltere Başbakanı May´e Hizbullah´ı terör listesine aldığından dolayı teşekkür ettiği belirtildi.

İngiltere´nin antisemitizme karşı sert tavrından dolayı May´i takdir eden Netanyahu´nun, Hizbullah´ın terör listesine alınması ile ayrıca, 'Umarım ki başka ülkeler de bu adımı takip eder.' ifadelerini kullandığı kaydedildi.

İngiliz İçişleri Bakanlığı, 25 Şubat´ta Lübnan Hizbullahı´nı, siyasi kanadı dahil terör örgütleri listesine aldığını duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan´daki Hizbullah´ın terör listesine alındığı bildirilmişti.

Değişikliğin 1 Mart´ta yürürlüğe gireceği belirtilen açıklamada, kararın parlamentonun onayına tabi olacağı ifade edilmişti. 

İngiltere daha önce Hizbullah´ın sadece askeri kanadını terör listesine almıştı.

HİZBULLAH´TAN TEPKİ

Lübnan Hizbullahı, siyasi kanadın İngiltere tarafından terör örgütleri listesine almasını 'ABD´ye alçakça bir itaat' olarak tanımlamıştı.

İngiltere´nin kararının ardından Hizbullah tarafından yapılan ilk yazılı açıklamada, 'Terörü kucaklayan, finanse eden ve destekleyen hiçbir ülkenin bir partiyi veya direniş hareketini terörle suçlamaya hakkı yoktur.' ifadesi kullanılmıştı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor