• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Netanyahu´dan İran´a: İsrail´in kararlılığını test etmeyin

Netanyahu´dan İran´a: İsrail´in kararlılığını test etmeyin

Almanya´nın Münih kentindeki Güvenlik Konferansı´nda konuşan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu İsrail hava sahasında düşürüldüğünü belirttiği İran´a ait bir insansız hava aracının (İHA) parçasını göstererek 'Tahran´ın ti

 

Münih´teki Güvenlik Konferansı´nda konuşan Netanyahu İran´ı ´dünyadaki en büyük tehdit´ olarak niteledi, gerekirse sadece İran´ın Ortadoğu´daki müttefiklerine karşı değil, İran´a karşı da harekete geçebileceklerini söyledi. 

Konuşmasında bu ay İsrail hava sahasında düşürüldüğü belirtilen İran yapımı bir İHA´nın parçasını gösteren Netanyahu 'İsrail asle rejimin (İran) terör ilmeğini boynumuza geçirmesine izin vermeyecek. Gerekirse sadece İran´ın vekillerine karşı değil kendisine karşı da harekete geçeriz' ifadelerini kullandı.

Netanyahu 'Tahran´ın tiranlarına bir mesajım var. İsrail´in kararlılığını test etmeyin' dedi.

´İRAN DIŞİŞLERİ BAKANI ZARİF, GÜZEL KONUŞARAK YALAN SÖYLÜYOR´

İsrail 10 Şubat´ta Suriye´den İsrail´e giren bir İran İHA´sını düşürdüğünü açıklamış, bunun üzerine başlayan İsrail´in Suriye´deki hava saldırılarında 1982´den bir ilk kez İsrail´in bir F-16´sı düşürülmüştü. F-16´yı Suriye hava savunmasının düşürdüğü belirtilmişti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif´e seslenerek elindeki İHA parçasını gösteren Netanyahu 'Bay Zarif bunu tanıdınız mı? Tanımalısınız çünkü bu sizin. Şüphesiz Zarif İran2ın Suriye2deki vartlığını inkar edecek. O güzel konuşarak yalan söylüyor' dedi.

 

´İRAN, IRAK VE SURİYE´YE BİR KARA KÖPRÜSÜ YARATMAYA ÇALIŞIYOR´

Konferansta ilk kez söz alan Netanyahu, İran´ın Ortadoğu´daki etkisinin büyüdüğünü gösteren bir haritayı ABD´li ve Avrupalı diplomatlara göstererek 'Maalesef IŞİD sıkıştırılırken İran içeriye giriyor,  süregiden imparatorluğunu kurmak için Yemen´in güneyinden Ortadoğu´nun etrafını çevirmeye çalışıyor. Aynı zamanda İran´dan Irak´a, Suriye´ye, Lübnan´a ve Gazze´ye bir kara köprüsü yaratmaya çalışıyor. Bu bizim için çok tehlikeli bir gelişme' dedi. 

UÇAK KAZASI NEDENİYLE İRAN´A TAZİYE 

İran´da 66 kişinin öldüğü uçak kazası nedeniyle kurbanların ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Netanyahu 'İran halkı ile bir sorunumuz yok sedece onlara eziyet eden rejimle var' ifadelerini de kullandı.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor