Tarih: 15.12.2016 14:56

Netanyahu´dan İran´a: Tavşan değil kaplanız

Facebook Twitter Linked-in

 

Netanyahu Kazakistan ziyareti sırasında, İran´ın dini lideri Hamaney´in önceki gün Twitter´dan yaptığı  'Daha önce de dediğim gibi eğer Müslümanlar ve Filistinliler birleşip savaşsaydı Siyonist rejim 25 yıldır var olamazdı' açıklamasına yanıt verdi.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin gelecek hafta Kazakistan´ı ziyaret edeceğini hatırlatıp, Netanyahu´ya İranlı lidere yönelik bir mesajı olup olmadığını sordu.

´İRAN´IN İSRAİL´İ YOK ETMEK İSTEDİĞİNE İNANIYORUM´

Netanyahu soruyu 'Tavşan değil kaplanız. Eğer bizi tehdit ederseniz, kendinizi tehlikeye atarsınız' diyerek yanıtladı.

İran´ın İsrail´e yönelik politikasını değiştirmesi halinde kendilerinin de aynı şekilde karşılık vereceğini belirten Netanyahu, Nazarbayev´in 'Gerçekten İran´ın İsrail´i yok etmeyi istediğine inanıyor musunuz?' sorusuna da 'Evet, inanıyorum' yanıtını verdi.

Hamaney´in yanısıra İran Savunma Bakanı Hüseyin

Dehkan hafta başında, ABD´nin seçilmiş başkanı Donald Trump´ın Ortadoğu´da bir savaş başlatması halinde bunun ´İsrail´in yok edilmesine´ yol açabileceğini söylemişti. Dehkan bu açıklamayı Trump´ın, Tahran ile P5+1 ülkeleri arasındaki nükleer anlaşmayı iptal etme olasığına gönderme olarak yaptı.

Zira Trump gibi anlaşmaya karşı çıkan Natenyahu bu konuda seçilmiş Başkan ile görüşmeyi iple çektiğini belirtmiş ve aklında anlaşmayı iptal edebilecek ´5 şey´ olduğunu söylemişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —