• BIST 100

    10045,7%-0,37
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,72% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2408,87% -0,56
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Netanyahu´dan Suriye´ye saldırı itirafı

Netanyahu´dan Suriye´ye saldırı itirafı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün Suriye´nin güneyindeki Kuneytra ilindeki bazı bölgelerin tank atışlarıyla vurulmasının arkasında İsrail ordusunun olduğunu doğruladı.

 

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, dün Suriye´nin güneyindeki Kuneytra ilindeki bazı bölgelerin tank atışlarıyla vurulmasının arkasında İsrail ordusunun olduğunu doğruladı. 

Netanyahu, 13-14 Şubat´ta Polonya´da düzenlenecek 'Orta Doğu´da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek' başlıklı konferansa katılmak için Varşova´ya hareketinden önce başkent Tel Aviv´deki Ben Gurion havalimanında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Benyamin Netanyahu, Suriye hariç bölgedeki diğer ülkelerle ilişkilerinin ´çok iyi´ olduğunu söyledi. Varşova´daki konferansın odak noktasının İran olduğunu belirten Netanyahu, konferansın önemini vurguladı.

´HER ZAMAN İRAN´I DURDURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ´

İsrail´in İran´a karşı attığı adımlara değinen Netanyahu, 'Her zaman İran´ı durdurmak için çalışıyoruz. Dün de dahil olmak üzere her gün İran ve onun bölgeye yerleşme girişimlerine karşı çalışmalar yapıyoruz' ifadesini kullanarak dünkü saldırıların İsrail ordusu tarafından yapıldığını açıklamış oldu. 

Suriye´deki yerel kaynaklar dün İsrail tarafından Suriye´nin güneyindeki Kuneytra ilinde Suriye hükümetine destek veren Hizbullah noktalarının tank atışlarıyla vurulduğunu duyurmuş, İsrail makamlarından ise herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

İSRAİL´İN SURİYE´YE YÖNELİK SALDIRILARI

İsrail, bölgedeki İran güçleri iddialarını bahane ederek son yıllarda başta Şam olmak üzere Suriye´nin farklı bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi. Tel Aviv yönetimi bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de hem Suriye hükümeti hem Rusya, Suriye´ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail´in olduğunda ısrar etti.

ERKEN SEÇİM ÖNCESİ ´İRAN HEDEFLERİ´NE SALDIRI PROPAGANDASI

İsrail ´sürpriz bir şekilde´ bu yıl Suriye´deki İran hedefleri olduğu iddiasında olduğu noktalara yönelik hava saldırılarını üstlenmeye başladı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, geçen ay yaptığı açıklamada, 11 Ocak´ta Şam Havalimanı´na yönelik yapılan saldırıların kendilerince düzenlendiğini ifade etmişti. 

Uzmanlar, Netanyahu´nun Suriye´deki ´İran hedef´i olduğu iddia edilen noktalara yönelik saldırıları üstlenmesinin arkasında 9 Nisan´da yapılacak erken seçimin yattığı yorumunu yapıyor.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor