Tarih: 14.12.2016 12:47

Netanyahu´nun randevu vermediği İsveçli bakandan diyalog çağrısı

Facebook Twitter Linked-in

 

Başkent Stockholm´de basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Wallström, Filistin´e resmi bir ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

´İSRAİL´İ ÖNCEDEN DE ZİYARET ETMEK İSTEDİM, OLMADI´

İsrailli yetkililerin kendisine randevu vermemesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Wallström, 'İsrail´e önceden de ziyaret gerçekleştirmek istedim, olmadı. Bütün politik sorunların konuşarak diyalogla çözülmesi gerekli. İsveç ile İsrail arasında birçok konuda ortak çalışma var. Umuyorum ki ilerideki bir tarihte İsrail´e yapacağım ziyarette Filistin ve İsrail arasındaki sorunların uzun vadeli çözümünü konuşuruz' ifadelerini kullandı.

Wallström, Filistin ziyaretinde Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Riad Malki ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüşeceğini aktardı.

´50 YILDIR FİLİSTİN TOPRAKLARI İŞGAL EDİLİYOR´

Birleşmiş Milletlerin (BM) Filistin-İsrail sorununun 2 devletli uzlaşma ile çözülmesi gerektiği yönündeki kararının üzerinden 70 yıl geçtiğini hatırlatan Wallström, '50 yıldır Filistin toprakları işgal ediliyor. 10 yıldır Gazze tamamen izole edilmiş durumda. Oslo anlaşmasının üzerinden yaklaşık 25 yıl geçmesine rağmen kalıcı bir barış hala sağlanamadı' diye konuştu.

İsveç´in 2014 yılında Filistin´i bağımsız bir devlet olarak tanıdığına değinen Wallström, aynı sene Stockholm´de Filistin Büyükelçiliğinin açıldığını anımsattı.

Bunun ardından Mahmud Abbas´ın İsveç´e ziyarette bulunduğunu dile getiren Wallström, 'İsveç olarak 2 devletli çözüme destek vermeye devam ediyoruz. Orada bir araya geleceğim sivil toplum kuruluşlarından 2 devletli çözüm sürecini, yüz yüze konuşma imkanı bularak, desteklemelerini isteyeceğim' açıklamasını yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —