Tarih: 02.03.2015 16:51

Netanyahu`nun tartışmalı ABD ziyareti başladı

Facebook Twitter Linked-in

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bugün Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi`nde (AIPAC) konuşacak. İsrail lideri yarın ABD Kongresi`nde yapacağı konuşmada İran ile nükleer uzlaşmaya varılmasının sakıncalarına dikkat çekecek.

Başkan Barack Obama Netanyahu ile görüşmeyecek. İsrail`de iki hafta sonra genel seçimlere gidilecek. Netanyahu, Washington ziyareti öncesi yaptığı açıklamada ABD ziyaretini 'geleceği belirleyecek tarihi bir misyon' olarak niteledi.

BM Güvenlik Konseyi`nin daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya`nın oluşturduğu 5+1 grubu ve İran arasında yürütülen müzakerelerde nihai anlaşmaya varılamamış ve müzakereler 1 Temmuz 2015`e kadar uzatılmıştı.ü

Müzakerelerde 1 Temmuz`a kadar nihai anlaşmaya varılması hedefleniyor. Netanyahu, varılacak anlaşmanın İran`ın nükleer silah sahibi olmasını engelleyecemeyeceğinden kaygı duyuyor.

Kerry: `İran ile kötü anlaşma imzalanmayacak`

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran`la yürütülen müzakereler konusunda açıklamada bulundu. Diplomasiye fırsat tanımak istediklerini vurgulayan Kerry, İran`la kötü bir anlaşma imzalanmayacağı konusunda güvence verdi.

ABD ile İsrail arasındaki güvenlik ortaklığının her zamankinden daha yakın olduğuna dikkat çeken John Kerry, ABD`nin geçen iki yıl içinde 75 farklı ortamda İsrail lehine yüzlerce kez girişimde bulunduğunu kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —