New York´ta Görevli FBI Çalışanı Çin Ajanı Çıktı
Federal Soruşturma Bürosu´nda (FBI) 20 yıldır çalışan kıdemli elektronik teknisyeni Kun Shan Chun, kuruma ait gizli belgeleri Çin hükümetine verdiği ve casusluk yaptığı iddiasıyla açılan davada çıkarıldığı ilk mahkemede suçunu ka
Federal Soruşturma Bürosu´nda (FBI) 20 yıldır çalışan kıdemli elektronik teknisyeni Kun Shan Chun, kuruma ait gizli belgeleri Çin hükümetine verdiği ve casusluk yaptığı iddiasıyla açılan davada çıkarıldığı ilk mahkemede suçunu kabul etti.
1997 yılından beri FBI´da çalışan Chun, kurumun Manhattan bölge temsilciliğinde görevliydi.
Ajanlık suçlamalarını kabul edip suçunu itiraf eden Chun, mahkemenin hakimi James Francis´e “Yaptığım şeylerin yanlış olduğunu biliyordum. Tüm yaptıklarım için özür diliyorum” dedi.
47 yaşındaki Chun, 2011 ve 2016 yılları arasında çok sayıda gizli belgeyi para karşılığında Çin hükümetine sattığını da itiraf etti.
Chun, belge dışında görevli FBI ajanların çalışma sistemleri, yolculuk planları ve bazı ajanların kimliğini de Çinliler´le paylaştı.
Chun´un, 2015 yılında FBI´ın dinleme ve izleme çalışmalarının detaylarını anlatan çeşitli doküman ve fotoğrafları da Çinlilere verdiği tespit edildi.
Avrupa´da buluşuyordu
Chun´un sıkça yaptığı Avrupa seyahatlerinde Çin hükümet yetkilileriyle buluşup FBI´ ın hassas ve gizli belgelerini verdiği belirtildi.
Chun´un 1997 yıllardan beri Çinli teknoloji firması, ‘Zhuhai Kolion Technology´ ile iş birliği yaptığı, verdiği bilgiler karşılığında bu firmanın ilişkiye girdiği fahişelerin bile parasını ödediği belirtildi.
Bharara: “İki yüzlü adam”
New York Güney Bölgesi Savcısı Prett Bharara, soruşturmasını yürüttüğü davada, suçunu itiraf eden FBI çalışanı Chun´ın ülkesine ihanet ettiğini belirterek, ”İkiyüzlü hain adam” ifadesini kullandı.
Chun´un, casusluk suçunu itiraf etmesinin ardından yazılı bir açıklama yapan Bharara, “Ülkesine ihanet eden bu adam hem de bir FBI çalışanı. Hain ve ikiyüzlü. FBI ajanlarına içlerindeki bu suçluyu ortaya çıkartmak için yaptıkları mükemmel soruşturma ve araştırma için çok teşekkür ediyorum” dedi.
‘FBI dahil kimse yasaların üzerinde değil´
FBI´ın New York Bölge Müdür Yardımcısı Dieogo Rodrigez de, FBI çalışanları da dahil kimsenin yasaların üzerinde olamayacağını savundu. Rodrigez, “Chun, hükümet adına çalıştığı FBI´ın gizli ve hassas bilgilerin Çin hükümetine verdi. Biz bu ülkenin hassas bilgilerini saklamak zorunda olan bir kuruluşuz. Halk bize bu yüzden güven duyuyor. Kuruma zarar verecek bu tür şeyleri önlemek bizim görevimizdir” diye konuştu.
FBI köstebeğini FBI ajanları yakaladı
Chun, FBI ajanlarının Çinlilerle olan ilişkileri nedeniyle izlenmeye alınmış. Devreye girin ajanlarla yaptığı çeşitli konuşmalar sonrası Çin adına casusluk yaptığından emin olunmuştu.
16 Mart´ta yapılan bir operasyon sonrasında tutuklanmış ve on yıl hapis cezası istemiyle New York Güney Bölgesi Mahkemesi´nde hakkında soruşturma açılmıştı.
Chun´ un suçunu kabul etmesi nedeniyle cezasında indirime gidilecek. Chun´un alacağı hapis cezası 2 Aralık´ta New York Güney Bölgesi Mahkemesi´nde yapılacak duruşmada belirlenecek.
Çin kökenli olan Chun´un 1985 yılında Amerikan vatandaşlığına geçtiği belirtildi.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
