New York´ta İstanbul Terör Saldırısı Kınandı

New York´ta İstanbul Terör Saldırısı Kınandı

İstanbul Atatürk Havalimanı´na yapılan terör saldırısı, ‘Demokratik Türkiye Platformu‘ tarafından düzenlenen etkinlikte New York´ta kınandı. Kanlı terör saldırısında yaşamını kaybedenler anıldı.

 

 

İstanbul Atatürk Havalimanı´na yapılan terör saldırısı, ‘Demokratik Türkiye Platformu‘ tarafından düzenlenen etkinlikte New York´ta kınandı. Kanlı terör saldırısında yaşamını kaybedenler anıldı.

Başbakan Binali Yıldırım´ın IŞİD´in sorumlu olduğu yönünde güçlü işaretler bulunduğunu belirttiği bombalı ve silahlı saldırıda hayatını kaybedenleri anmak için yüzlerce Türk ve Amerikalı New York´ta ‘Union Square Meydanı´nda´ toplandı.

Etkinlikte, terör saldırısında hayatını kaybedenler için mum yakılıp, hazırlanan kağıtlara taziye mesajları yazıldı. Anma etkinliğine katılan Türk ve Amerikalıların bazılarının göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

‘İstanbul yalnız değilsin´, ‘Türkiye laiktir laik kalacak´ ‘İstanbul için dua edin´ pankartları taşındı.

New York´un en kalabalık meydanlarından biri olan ‘Union Square´de´ yapılan anma ve kınama etkinliği meydandan geçenler tarafından da alkışlarla desteklendi.

‘İstanbul´a ‘Yalnız Değilsin´

Anma etkinliğinde İngilizce ve Türkçe basın açıklaması yapan ‘Laik ve Demokratik Türkiye Platformu´, 'İstanbul Yalnız Değil' diyerek terörün bir kader olmadığını olmayacağına dikkat çekti.

Açıklamada, 'Son bir kaç yıl içinde dünyayı kana bulayan terör örgütlerinin hedefi haline gelen metropollerden biri olan ve bir çok defa saldırıya maruz kalan İstanbul için ses verelim, terörün karanlığına mum yakalım; dünyamızı, birlikteliğimiz ve sevgimiz ile aydınlatalım' denilerek teröre karşı birlik çağrısında bulunuldu.

Televizyonlar geniş yer verdi

Çok sayıda Amerikalı ve Türk Basın mensubunun izlediği anma ve kınama etkinliğinde ayrıca Türkiye´nin dışında dünyanın diğer bölgelerine yapılan terör saldırılarda yaşamını yitirenler de anıldı.

Birçok televizyon kanalı haber bültenlerinde New York´ta düzenlenen anma ve kınama etkinliğine haber bültenlerinde yer verdi.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading