Eski ABD Savunma Bakanlığı Rusya ve Avrasya´dan Sorumlu Bakan Yardımcısı Evelyn Farkas, dergiye yaptığı açıklamada, bu göstergelerin Rusya´nın bazı bölgelerde orantısız şekilde büyük nüfuz göstermesini engellemediğini ifade etti.
Farkas, Rusya´nın askeri gücünü ekonomik kullandığını kaydederek, belirlenen amaçlara ulaşmak için gerekli olandan fazlasını kullanmadığını vurguladı.
ABD´li yetkili sözlerini şöyle sürdürdü: 'Eğer Rusya´nın daha fazla kaynağı bulunsaydı, daha fazla sayıda askeri üsse olanak sağlayan imkanlara sahip olmak isterdi. Ancak Moskova, şu anda elinde bulunan imkanlarla yapabileceğinin en iyisini yapıyor'.
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeStaj Programı Başladı
TürkiyeTürk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetine Katıldı.
Türkiye