Tarih: 18.10.2018 14:44

NI: ABD, Suriye´de söz hakkı olmadığının farkına varmalı

Facebook Twitter Linked-in

 

Suriye´de bir hafta geçiren NI muhabiri Doug Bandow, izlenimlerini anlattığı yazıda Suriye´de kontrolün kimde olduğunun hemen fark edildiğini belirtti. 

Bandow, 'Tüm elit kesim Şam´da yaşıyor, her yerde güvenlik güçleri var ve hemen her cadde Esad´ın posterleriyle donatılmış durumda. Kent sakinleri geleceğe umutla bakıyor' diyerek Esad´ın hakimiyetinin şüphe götürmediğinin altını çizdi.

´TRUMP´IN BAŞKA BİR ÜLKEYİ BÖLME HAKKI YOK´

'ABD, Esad´ın gitmesini hedefledi ancak bu politika yanlıştı. Zira Esad´ın çok fazla destekçisi var ve onun yerine daha korkunç biri gelebilirdi. Ayrıca Washington, Suriye´yi demokratik ve liberal bir ülke yapmak istedi ancak desteklediği ´ılımlı muhalif gruplardan´ hiçbiri, örneğin El Nusra, bunu başaramazdı' diye devam eden Bandow, Başkan Donald Trump yönetiminin başka bir ülkeye müdahale, işgal etme ve bölme hakkı bulunmadığını vurguladı.

´ESAD KAZANDI, ABD İSE KAYBETTİ´

Trump´ın Suriye´deki askeri amaçlarının fantezi haline geldiğini ve Esad´ın tüm rakiplerine karşı zafer kazandığını da kaydeden Bandow, 'ABD´nin cebri sivil yapılanma girişiminin hiçbir zaman gerçekçi olmadı ve Irak´ta bunun bir örneğinin yaşandı. Trump yönetimi, ABD´nin Ortadoğu´daki son talihsiz macerasına son vermeli. Esad kazandı, Washington ise kaybetti' ifadelerini kullandı.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —