• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

NI: Struna-1, ABD´nin hayalet uçaklarının katili olacak

NI: Struna-1, ABD´nin hayalet uçaklarının katili olacak

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Rus radar sistemi Struna-1´in, savaşın çıkması durumunda ABD´nin hayalet uçaklarının katili olacağını belirtti.

 

Birçok ülkenin filolarında, stealth teknolojilerine göre geliştirilen savaş uçaklarının bulunduğu ifade edilen haberde, hayalet uçaklarının radyo emici malzeme ve kaplamalar sayesinde sıradan radarlar için görünmez hale geldiğini anlattı. 

Yeni Rus tasarımının teknolojik yeteneklerinin standart radarların çok ötesinde olduğunu belirten NI, Struna-1´in sadece hayalet uçakları değil radyo sinyalini yansıtmak için çok küçük olan hedefleri bile tespit etme yeteneğine sahip olduğunu kaydetti.

Rus tasarımı sıradan radarlardan farklı kılan verici ve alıcının özel konumu sayesinde elde edilen güç olduğu belirtilirken bu tür yeniliklerin radarı daha hassas yaptığını, bunun da  planör ve seyir füzelerini bile tespit etme fırsatını verdiği vurgulandı.

Ayrıca Struna´nın özel tasarımının, anti radyasyon silahlarına karşı daha az savunmasız yaptığının altını çizen NI, Struna´nın Batı´daki muadillerine göre çok daha hareketli olduğu belirtildi.

NI, yeni sistemin ayrıca çok yüksek irtifadaki hedefleri tespit etme yeteneğine sahip olduğunu ifade ederken normal radarların bunu yapamadığını kaydetti.



17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor