Tarih: 01.09.2016 19:35

Nice de burkini yasağını iptal etti

Facebook Twitter Linked-in

 

Fransa´da güvenlik gerekçesiyle 30 tatil beldesinde belediyelerin kararı ile yürürlüğe konulan sahillerde tesettür mayosu (burkini) yasağı son olarak geçen hafta Fransa´nın en yüksek mahkemesi olan Fransa Danıştayı´na götürülmüş ve mahkeme de kararı haksız bularak yürütmesini durdurmuştu. Ancak sadece Villeneuve-Loubet kentinde açılan dava nedeniyle o kentte iptal edilen yasağı farklı kentlerin idare mahkemeleri de iptal etmeye başladı. Cannes ve Frejus´un ardından bugün de Nice İdare Mahkemesi yasağın uygulanamyacağına karar verdi.

Fransa´da faaliyet gösteren İslamofobiyle Davaş Derneği, kararın temel özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı alınmış bir zafer olduğunu açıkladı. Grubun avukatı, 'Şimdi benzer kararların yasağın uygulandığı tüm kentlerde alınmasını bekliyoruz' dedi.

Temmuz ayında Nice´de yapılan Bastille Günü kutlamaları sırasında yaşanan kamyonlu terör olayının yakınlarında Promenade des Anglais plajında burkini ile güneşlenen bir kadının yanına geçtiğimiz haftalarda gelen polisler, kadına para cezası kesmiş ve burkinisini de zorla çıkarttırmıştı. Olayın ardından dünyanın çeşitli ülkelerinde protesto gösterileri düzenlenmeye başlamıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —