Tarih: 05.10.2017 11:26

Nijer´de ilk kez ABD askerleri hayatını kaybetti

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Nijer´in güneydoğusunda Mali sınırı yakınında Nijer-ABD ortak devriye konvoyuna ateş açıldığını ve saldırı sonucu 3 ABD özel kuvvet askerinin öldüğünü, 2 askerin de yaralandığını duyurdu.

Aşırılık yanlıları ile mücadelede Nijer ordusuna eğitim ve güvenlik desteği veren ABD ordusu ilk kez bu ülkede kayıp verdi. Ölen ve yaralanan ABD´li askerlerin yeşil bereli komandolar olduğu da aktarıldı.

​Associated Press´e (Ap) konuşan ABD´li yetkililer yaralanan 2 askerin başkent Niamey´deki hastaneye kaldırıldığını ve durumlarının stabil olduğunu aktardı.

Nijerli yetkili Namataa Abubakar da saldırı sonucu 5 Nijer askerinin öldüğünü duyurdu.

MALİ´DEN GELEN MİLİTANLARIN SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

AP´nin aktardığına göre yetkililer saldırının ´İslami Mağrip´te El Kaide´ örgütü militanalarınca gerçekleştirdiğini düşünüyor. 

Reuters´e konuşan Nijerli bir diplomatik kaynak da  saldırının Mali´den gelen militanlarca yapıldığının düşünüldüğünü söyledi.

AFP´ye konuşan bir başka kaynak  'Saldırıda askerlerimizi kaybettik. Pusuyu Mali´den gelen eağır silahlı militanlar gerçekleştirdi' diye konuştu.

Radio France Internationale´ye göre ABD-Nijer askerlerine yapılan pusu, Tillaberi bölgesindeki Tongo Tongo köyüne militanların gerçekleştirdiği saldırının ardından karşı operasyon yapıldığı sırada meydana geldi.

Eylül ortasında Nijer Mali´den gelen militanalrın tehdidine karşı marttan bu yana uygulanan olağanüstü hali uzatmıştı.

Hazirandan bu yana Mali´deki aşırılık yanlısı militanlar Mali, Fransa ve BM askerlerine yönelik saldırılarını arttırmış durumda.

Saldırıların büyük kısmı El Kaide bağlantılı ´Cemaat Nusreti İslam vel Muslimin´ adlı örgüt tarafından gerçekleştirilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —