Tarih: 16.10.2016 08:25

Nijerya lideri, First Lady´nin ´yerini´ belirledi: Mutfak ya da oturma odası

Facebook Twitter Linked-in

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısında konuşan Buhari, kendisine eşinin bu laflarının hatırlatılması üzerine 'Eşim hangi partiye/ tarafa ait bilmiyorum ama kendisi benim mutfağıma, oturma odama ve diğer odalara ait' ifadelerini kullandı. Bu sözler üzerine Merkel de Buhari´ye önce bir bakış attı, ardından da gülmekten kendini alamadı.

Öte yandan Devlet Başkanlığı Sözcüsü Garba Şehu, Buhari´nin bu ifadelerini şöyle savundu: 'Siyaset zaman zaman mizahla tatlandırılmalıdır. Sayın Başkan, kadınların toplumumuzdaki yerine saygı duymaktadır.'

Nijerya liderinin eşi Ayşe Buhari, BBC´ye verdiği demeçte, 'Bana henüz söylemedi, ama eşi olarak karar verdim ki eğer 2019´a kadar böyle devam ederse, dışarı çıkıp seçim kampanyası yapmayacağım. Hiçbir kadına da daha önce yaptığım gibi oy verin demeyeceğim. Bunu asla tekrarlamayacağım' demişti.

Ayşe Buhari, söz konusu röportajda, kabinede değişiklik yapılmasını istediğini belirterek, eşinin üst düzey yetkililerin çoğunu tanımadığını söylemişti.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —