Tarih: 13.01.2022 13:51

Nijerya yedi ay sonra Twitter yasağını sona erdirdi

Facebook Twitter Linked-in

Üst düzey bir hükümet yetkilisi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Nijerya´nın sosyal medya platformunun Batı Afrika ülkesindeki yetkililerle yapılan diğer anlaşmaların yanı sıra yerel bir ofis açma sözü vermesinin ardından Twitter yasağını gece yarısından (23:00 GMT) itibaren kaldıracağını söyledi.

Nijerya hükümeti, Başkan Muhammadu Buhari´nin bölgesel ayrılıkçıları cezalandırmakla tehdit eden bir gönderisini kaldırmasının ardından 4 Haziran´da Twitter´ı askıya aldı. Telekom şirketleri daha sonra Nijerya´daki kullanıcılara erişimi engelledi.

Ulusal Bilgi Teknolojileri Geliştirme Ajansı genel müdürü Kashifu Inuwa Abdullahi yaptığı açıklamada, Buhari´nin askıya almanın kaldırılması için onay verdiğini söyledi.

Abdullahi´nin açıklamasında, 'Twitter, Nijerya yasalarını ve bu tür yasaların üzerine inşa edildiği ulusal kültürü ve tarihi saygıyla kabul ederek hareket etmeyi kabul etti...' denildi.

Şirket, 'neredeyse tüm gelişmiş ülkelerde geçerli olan küresel en iyi uygulamalara uygun bir Davranış Kuralları geliştirmek için' federal hükümet ve daha geniş sektörle birlikte çalışacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —