Tarih: 06.12.2017 10:18

Norveç Dışişleri Bakanı´ndan Çavuşoğlu´na: Sorunu geride bıraktığımıza inanıyorum

Facebook Twitter Linked-in

 

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel´de bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Norveçli meslektaşı Soreide ile bir araya geldi. 

Toplantı sonunda Türk gazetecilere konuşan Soreide, 'Meslektaşımla iyi bir görüşme gerçekleştirdik. İkili ilişkileri, göç ve Türkiye´nin bölgedeki durumu iyileştirmek için yaptıklarını ele aldık' dedi.

Norveç´teki NATO tatbikatında yaşanan olayı da değerlendirdiklerini belirten Soreide, 'NATO buna çok hızlı bir şekilde cevap vermişti, Norveç de öyle. Bu sorunu geride bıraktığımıza inanıyorum' diye konuştu.

Soreide, NATO´nun şu anda yaptığı soruşturma dışında yeni gelişmenin olmadığı, gelecek hafta konuya ilişkin güncellemenin yapılacağını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen ay Norveç´te gerçekleşen Trident Javelin tatbikatı sırasında düşman tablosu kısmına kendisinin ismi ve Atatürk´ün resminin yerleştirilmesine tepki göstererek, 'Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB´den sorumlu Bakanımız, onlar da Kanada yolundaydı, bizi aradılar. ´Böyle böyle bir durum var. Bu tatbikat da NATO tatbikatı. 40 tane askerimiz var, biz şimdi bu askerimizi çekme kararı verdik, çekiyoruz.´ dediler. Dedik ki ´Tabii, hiç durmayın hemen. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi süratle oradan çekin.´ Böyle bir ittifak, böyle bir müttefiklik olamaz' ifadelerini kullanmıştı.

Norveç asıllı NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, olayın duyulması üzerine NATO adına Türkiye´den özür dileyen açıklama yayımladıktan sonra Erdoğan´ı arayarak özür dilemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —