• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Norveç, Suudi Arabistan´a silah satışını durdurdu

Norveç, Suudi Arabistan´a silah satışını durdurdu

Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide, Yemen savaşını gerekçe göstererek, Suudi Arabistan´a silah ve askeri malzeme ihracatını durdurduklarını açıkladı.

 

Norveç, Yemen´de Husilerle savaşan koalisyon güçlerine öncülük eden Suudi Arabistan´a silah ve askeri malzeme ihracatını durdurdu. 

Norveç Dışişleri Bakanı Ine Eriksen Soreide, ülkesinin devlet televizyonu NRK´ye açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan hakkındaki son gelişmelere dikkati çeken Soreide, 'Yemen´deki savaşın geldiği son durumu da göz önüne alarak, Suudi Arabistan´a bütün savunma sanayi ile ilgili silah ve mühimmat ihracatı için yeni lisans vermeyeceğiz.' ifadesini kullandı.

Norveç´in Suudi Arabistan´a silah ihracatını durdurmasının Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgisinin olup olmadığının sorulması üzerine Soreide, bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

Almanya geçen ay, Kaşıkçı cinayetinin sonucu ortaya çıkıncaya kadar Suudi Arabistan´a tüm askeri ihracatı durdurduğunu açıklamıştı.

İsveç Başbakanı Stefan Löfven ise bir süre önce yaptığı açıklamada, Kaşıkçı olayına rağmen Suudi Arabistan´a silah satışını durdurmayacaklarını ifade etmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Mart 2015´ten itibaren Yemen´de bombardımanlar gerçekleştiriyor.



20.8° / 14.1°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor