Tarih: 09.11.2015 13:44

Norveç´ten göçmenlere sosyal medya mesajı: Gelmeseniz daha iyi

Facebook Twitter Linked-in

Hükümet, cuma günü açtığı ve ‘Norveç´te daha Sıkı İltica Düzenlemeleri´ isimli Facebook hesabında ilk olarak hükümetin yeni iltica planını anlattı.

Buna göre ´iltica başvurusu yapanlara sağlanan haklarda yüzde 20 kesinti yapılacak, sürekli oturma izni için bekleme süresi 3 yıldan 5 yıla çıkarılacak, ülkelerinde koşullar düzelirse sığınmacılar geri gönderilecek, bunun için Iraklı ve Eritreli yetkililerle işbirliği yapılacak´.

‘NORVEÇ´E HOŞ GELMEDİNİZ´

Norveç Göçmen Ofisi, geçen hafta da Twitter hesabından Rusya sınırından ülkeye giriş yapan Afgan sığınmacıları uyararak ülkelerine geri gönderilebileceklerini bildirmişti.

Norveç Adalet Bakanlığı´ndan Jøran Kallmyr, sosyal medyadan verilen mesajların “Norveç´e hoş gelmediniz” mesajı içerdiğini kabul ederek “Sığınmacıları doğru bir şekilde bilgilendirmek istiyoruz” dedi.

Geçen hafta, Norveç´in başekenti Oslo´nun güneyindeki Sarpsborg´da bir mülteci merkezinde kalan 60´a yakın sığınmacı, kendilerine yiyecek yemek bile verilmediğini belirterek protesto gösterisi düzenlemişti.

Göçmen karşıtı İlerleme Partisi sözcüsü Mazyar Keshvari ise, gösteriyi kınayarak “Bu insanlara yardım ediyoruz, yiyecek veriyoruz. Onlar ise teşekkür etmeyi bilmiyor. Onları ülkelerine geri göndermemiz gerekir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —