NSU davasında Alman istihbaratçılara ağır suçlama
Münih`te devam eden NSU davasında Alman istihbarat kurumuna ağır suçlamalar yöneltildi. Tanık olarak dinlenen iki polis, cinayetlerin soruşturulmasının engellendiğini anlattı.
Almanya`nın Münih kentinde 8`i Türk biri Yunan ve bir Alman polis memurunun aşırı sağcı NSU örgütü tarafından öldürülmesiyle ilgili olarak baş sanık Beate Zschaepe ve cinayetlere yardım ve yataklıktan dört kişinin yargılanmasına devam ediliyor.
Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi`nde görülen davada bugün Halit Yozgat`ın öldürülmesiyle ilgili olarak cinayet masasından iki polis memuru tanık olarak dinlendi.
Halit Yozgat 2006 yılında Kassel kentinde işlettiği internet kafede öldürülmüş ve olay sırasında kafede Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi`nin muhbirlerinden Andreas Temme`nin bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ancak olaydan kısa bir süre sonra Andreas Temme hakkında açılan soruşturmadan sonuç alınamamıştı.
Sorguya izin verilmedi
Bu olayla ilgili olarak mahkemeye davet edilen iki polis memuru, Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi`nin sadece seçilmiş dosyalara bakılmasına izin verdiğini ve olayın tanığının sorgulanmasını istemediğini anlattı.
Muhbirin sorgulamalarına izin verilmediğini dile getiren polis memurları, buna gerekçe olarak da Anayasayı Koruma Dairesi`nin kaynaklarını kaybetmesine yol açabileceğinin gösterildiğini söyledi.
Hessen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi`nin cinayetin soruşturulmasını engellediği suçlamasında bulunan Yozgat Ailesi`nin avukatı Thomas Bliwier de polis memurlarının anlattıklarının iddiaları kanıtladığını dile getirdi.
Daha önce duruşmada dinlenen Andreas Temme ise olay sırasında internet kafede olduğunu, ancak Halit Yozgat`ı görmediğini söylemişti.
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
