• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Obama-Duterte gerilimi yemek öncesi diyalogla azaldı

Obama-Duterte gerilimi yemek öncesi diyalogla azaldı

ABD Başkanı Barack Obama ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duerte´nin bir araya gelerek konuştuğu ve aralarındaki gerilimin azaldığı belirtildi.

 

Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) 2016 Liderler Zirvesi için Laos´ta bulunan liderlerin görüşmesinden oldukça memnun olduğunu ifade eden Filipinler Dışişleri Bakanı Perfecto Yasay, “Bütün bunlar, Filipinler ile ABD arasındaki sıkı ve güçlü ilişkiden kaynaklanıyor” dedi.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Laos´taki zirve öncesinde, uyuşturucuyla mücadele konusunda kendisini eleştiren Obama´yla ilgili olarak, “Saygılı olmalısınız. Ortalığa sorular ve açıklamalar atamazsınız. O….. çocuğu o forumda seni lanetleyeceğim” ifadelerini kullanmıştı. Duterte´nin sözlerinin ardından iki lider arasında gerçekleşmesi planlanan görüşme iptal edilirken, Obama da şunları söylemişti:

“Açıkça görülüyor ki Filipinler halkı bizim en yakın dost ve müttefiklerimizden biri, Filipinler de bizim bir müttefikimiz. Ama her zaman bir görüşme yapmadan önce, o görüşmenin gerçekten verimli geçeceği ve bir sonuç alacağımızdan emin olmak isterim.”




17° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor