• BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46

Obama Japonya´da

Obama Japonya´da

ABD Başkanı Barack Obama G7 Liderler Zirvesi´ne katılmak üzere Japonya´da. Vietnam´daki temaslarının ardından Japonya´nın Tokoname şehrine gelen Obama, 2. Dünya Savaşı´nda ABD´nin atom bombası attığı Hiroşima kentini de ziyaret edec

 

ABD Başkanı Barack Obama G7 Liderler Zirvesi´ne katılmak üzere Japonya´da. Vietnam´daki temaslarının ardından Japonya´nın Tokoname şehrine gelen Obama, 2. Dünya Savaşı´nda ABD´nin atom bombası attığı Hiroşima kentini de ziyaret edecek. Böylece Obama, Hiroşima´yı ziyaret eden ilk Amerikan başkanı olacak.

Obama ilk olarak ise Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile bir araya geldi. İkili yaptıkları basına kapalı görüşmenin ardından kameraların karşısına geçti. Obama, “Nükleer silahların olmadığı bir dünya görüşünü paylaşan iki dost ülkenin ülkenin Hiroşima ziyareti İkinci Dünya Savaşı´nda kaybettiklerimizi onurlandıracaktır” dedi.

Öte yandan Beyaz Saray, Obama´nın Hiroşima ziyaretinin bir özür ziyareti olmadığını dile getirdi.

Bu sırada ülkenin güneyindeki Okinawa adasında yer alan ABD üssünün taşınmasını isteyen bölge halkının protesto edilmeye devam ediyor. ABD´nin Japonya´da görevli 50 bin askerinin yarısından fazlası Okinawa´da bulunuyor.



18.8° / 12.6°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor