Tarih: 05.04.2016 18:47

Obama: NATO güvenliğimizin temel taşı

Facebook Twitter Linked-in

 

Stoltenberg ile Beyaz Saray´da görüşen Obama, 'NATO, ortak güvenliğimizin ve ABD´nin güvenlik politikasının temel taşı olmaya devam ediyor' dedi.

Dünyanın çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirten Barack Obama, küresel güvenlik sistemdeki gerilimlerin merkezinde Avrupa´nın yer aldığını söyledi.

'Hükümet başlangıcının gözlemlendiği Libya gibi bölgelerde olası operasyonlar için işbirliğine devam ediyoruz' diyen Obama, Temmuz ayında Varşova´da yapılacak NATO zirvesinde, birliğin Afganistan´da Taliban´a karşı hükümet güçlerini eğitmede ABD ile işbirliği içinde çalışmalarına yer verileceğini açıkladı.

´NATO DESTEĞE HAZIR BEKLİYOR´

28 ülkeli NATO´nun bölge ülkelere IŞİD´e karşı mücadelelerinde nasıl yardımcı olabileceğine baktığını söyleyen Stoltenberg ise, NATO´nun desteğe hazır beklediğini ve Libya´da birlik hükümeti kurulması yönünde kaydedilen ilerlemeyi ifade etti.

Obama ve Stoltenberg ayrıca NATO´nun Ege Denizi´nde yasa dışı geçişlerde hayatlarını tehlikeye atan göçmenlere nasıl yardım edebileceği konusunu da görüştü.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —