• BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Obama: NATO güvenliğimizin temel taşı

Obama: NATO güvenliğimizin temel taşı

ABD Başkanı Barack Obama, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Libya´da IŞİD´e karşı mücadele ve Irak ile Ürdün´de birliklerin eğitilmesi konusunda NATO´nun olası yardımlarını görüştü.

 

Stoltenberg ile Beyaz Saray´da görüşen Obama, 'NATO, ortak güvenliğimizin ve ABD´nin güvenlik politikasının temel taşı olmaya devam ediyor' dedi.

Dünyanın çalkantılı bir dönemden geçtiğini belirten Barack Obama, küresel güvenlik sistemdeki gerilimlerin merkezinde Avrupa´nın yer aldığını söyledi.

'Hükümet başlangıcının gözlemlendiği Libya gibi bölgelerde olası operasyonlar için işbirliğine devam ediyoruz' diyen Obama, Temmuz ayında Varşova´da yapılacak NATO zirvesinde, birliğin Afganistan´da Taliban´a karşı hükümet güçlerini eğitmede ABD ile işbirliği içinde çalışmalarına yer verileceğini açıkladı.

´NATO DESTEĞE HAZIR BEKLİYOR´

28 ülkeli NATO´nun bölge ülkelere IŞİD´e karşı mücadelelerinde nasıl yardımcı olabileceğine baktığını söyleyen Stoltenberg ise, NATO´nun desteğe hazır beklediğini ve Libya´da birlik hükümeti kurulması yönünde kaydedilen ilerlemeyi ifade etti.

Obama ve Stoltenberg ayrıca NATO´nun Ege Denizi´nde yasa dışı geçişlerde hayatlarını tehlikeye atan göçmenlere nasıl yardım edebileceği konusunu da görüştü.

 



22.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor