• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Obama: Orduya başvurmak akılsızca ve sürdürülebilir değil

Obama: Orduya başvurmak akılsızca ve sürdürülebilir değil

ABD vatandaşlarına yönelik herhangi bir tehdit olması durumunda gereken adımların atılmasından çekinilmemesi gerektiğini söyleyen ABD Başkanı Barack Obama, ´dünyanın diğer ucundaki´ sorunların çözümü için orduya başvurulmasının

 

Florida´nın Tampa kentindeki MacDill Hava Üssü´ne başkanlığının ulusal güvenlikle ilgili son kapsamlı konuşmasını yapan Obama, “Gerekli olduğunda, halkımıza yönelik tehditler karşısında tek taraflı adımlar da dahil olmak üzere çekingen davranmamamız gerektiğine inanıyorum. Ancak, aynı zamanda da dünyanın diğer ucunda yeni uluslar kurmak ya da onların iç çatışmalarını çözmek için orduya başvurmamızın da akılsızca ve sürdürülebilir olmayan bir yöntem olduğu konusunda ısrar ediyorum” dedi. Obama, ABD´nin bunun yerine müttefiklerinden de mücadelede üzerine düşeni yapmasını istemesi ve yerel ortakları güçlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Afganistan´da durumun hala ‘zorlu´ olduğunu belirten ABD Başkanı, “Yapabileceğimiz şey Taliban´ın ‘güvenli bir cennete´ sahip olmasını engellemek ve daha iyi bir gelecek isteyen Afganları desteklemek” diye konuştu.




23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor