• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,34% -0,15
  • EURO

    34,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2432,83% -0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00

´Obama sözünü tutmadı´

´Obama sözünü tutmadı´

IŞİD tarafından Suriye´de kaçırılan ve geçen yıl öldüğü duyurulan ABD´li Kayla Mueller´in ailesi, kızları için kurdukları vakfa ABD Başkanı Barack Obama´nın söz vermesine rağmen hâlâ bağış yapmadığını söyledi.

 

Kızlarının ölümünün ardından geçen yıl mart ayında Başkan Obama´nın kendilerine yaptığı ziyaret hakkında ABC televizyonuna röportaj veren Mueller ailesi, Obama´nın ´Sizin için ne yapabilirim?´ diye sorduğunu belirtti. Kayla´nın babası Carl Mueller, Obama´nın ´Kayla´nın Elleri´ adlı yardım vakfına isimsiz bir bağış yapacağı sözünü verdiğini anlattı.

Aradan 17 ay geçmesine rağmen bugüne kadar vakfa böyle bir bağış gelmediğini kaydeden Carl Mueller, 'Sayın Başkan, o bağışı hâlâ bekliyorum' dedi. Mueller, 'Obama bir kahraman olabilirdi ama olmamayı seçti' diye konuştu.

´BEYAZ SARAY BAĞIŞ YAPILMADIĞINI TEYİT ETTİ´

ABC televizyonu, Beyaz Saray´dan bir yetkilinin, Obama´nın henüz bağışta bulunmadığını kendilerine teyit ettiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest da günlük basın toplantısında bağışla ilgili ısrarlı sorular üzerine, 'Kayla´nın anısına kurulan vakıf, kesinlikle Başkan ve eşinin geçmişte desteklediği türden vakıflar gibi. Desteğe devam etmek için mali bir katkı yapacaklarını bekliyorum' ifadesini kullandı.




17.1° / 12.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor