Obama ve Kongre Yıllar Sonra Uzlaştı

Obama ve Kongre Yıllar Sonra Uzlaştı

Başkan Barack Obama ve Kongre´deki Cumhuriyetçi liderler, yıllardır devam eden siyasi kavgalarına son verip Rusya´nın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları konusunda uzlaştı ve ortak bir tavır takınmaya karar verdi.

 

Başkan Barack Obama ve Kongre´deki Cumhuriyetçi liderler, yıllardır devam eden siyasi kavgalarına son verip Rusya´nın Amerikan başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiaları konusunda uzlaştı ve ortak bir tavır takınmaya karar verdi.

Senato´da çoğunluğa sahip olan Cumhuriyetçi üyelerin grup lideri Mitch McConnell ve Cumhuriyetçi Partili Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, Rusya´nın Donald Trump´a seçimleri kazandırmak için siber korsanları görevlendirerek oy sayımına müdahale ettiği yönündeki istihbarat raporları konusunda soruşturma yürütülmesine destek verdi. McConnell, “Ruslar dostumuz değil” diye konuştu.

Paul Ryan da Kongre´nin yürüteceği soruşturmanın Donald Trump´ın seçim zaferini gölgelememesi gerektiğinin altını çizdi, ancak Amerikan seçimlerine dış müdahalenin asla kabul edilemeyeceğini, Rusya´dan kaynaklı bir müdahaleninse “özellikle sorun yaratacağını” söyledi.

Dün gece Comedy Central kanalında yayınlanan “The Daily Show” programına konuk olan Başkan Barack Obama, Amerikan istihbarat dairelerinin aylardır inceleme yürüttüğünü, bu tarz bir müdahalenin gelecekte yaşanmaması için Kongre´nin bir yol bulması gerektiğini vurguladı.

Amerika Merkezi İstihbarat Dairesi CIA, Rusya´nın başkanlık seçimlerinin son aşamasına Donald Trump lehine müdahale ettiğine yönelik bir raporu geçen hafta Kongre´ye sunmuştu. Donald Trump ise CIA´in bulgularını “gülünç' diye niteledi.

Uzmanlar, Rusya´nın hem Cumhuriyetçi, hem de Demokrat Parti´nin elektronik postalarına sızdığını, ama yalnızca Demokrat Parti´nin mesajlarını WikiLeaks´e sızdırdığını söylüyor.

Kongre´deki Demokrat Partililer de, CIA bulguları üzerinden kendileri ayrı bir soruşturma başlatacak. Senatör Ben Cardin, Diane Feinstein ve Patrick Leahy, dün soruşturmayı yürütecek bağımsız bir panel kurulması çağrısında bulundu.

Trump Demokrat Parti´nin soruşturma çağrılarını “partizan taktikler” olarak yorumladı, Twitter´daki mesajında, “Seçim sonuçları tam tersi çıksaydı ve Rusya/CIA kozunu biz kullansaydık Demokratlar bunu ‘komplo teorisi´ diye niteleyecekti” diye yazdı.

20 Ocak´ta başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Donald Trump, kampanya döneminde Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin´i sıklıkla övmüş, Amerika´nın ulusal güvenliğine yönelik tehditleri ciddiye almadığı yönünde kaygılara yol açmıştı.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading