• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Obama ve Putin Peru´da Görüştü

Obama ve Putin Peru´da Görüştü

Amerika Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Peru´nun başkenti Lima´da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi´nde biraraya geldi. İki lider Donald Trump´ın Başkan seçilmesinden bu yana ilk defa görüşt

 

Amerika Başkanı Barack Obama ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Peru´nun başkenti Lima´da düzenlenen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Zirvesi´nde biraraya geldi. İki lider Donald Trump´ın Başkan seçilmesinden bu yana ilk defa görüştü.

Beyaz Saray´dan bir yetkili, Başkan Obama´nın APEC zirvesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile kısa ve resmi olmayan bir görüşme yaptığını kaydetti.

Yetkilinin verdiği bilgiye göre, görüşme yaklaşık 4 dakika sürdü.

Başkan Obama´nın görüşmede Putin´e Minsk anlaşmaları çerçevesinde Ukrayna´nın bağımsızlığına yönelik taahhüdlerine bağlı kalması çağrısında bulunduğu belirtildi.

Suriye konusunda da Obama´nın, Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov´un daha geniş uluslararası toplum ile birlikte barış girişimlerini sürdürmesine, şiddetin azaltılmasına ve Suriyelilerin acılarının dindirilmesine ihtiyaç duyulduğu mesajını verdiği vurgulandı.

Kısa görüşme tam da Amerika Başkanı seçilen Trump´ın Rusya ile daha yakın ilişkiler kurabileceği yorumlarının arttığı bir dönemde gerçekleşti.

Trump ve Putin, Trump´ın Ocak ayında resmen yemin edip göreve başlamasının ardından daha az düşmanca ilişkilere sahip olabileceğinin mesajını veriyor. Putin, Trump seçildikten sonra Trump´ı tebrik etmiş ve ortaklar gibi diyaloğa hazır olduklarını kaydetmişti.



13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor