• BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04

Obama´dan ‘o… çocuğu´ yanıtı: Üzerime alınmadım

Obama´dan ‘o… çocuğu´ yanıtı: Üzerime alınmadım

ABD Başkanı Barack Obama, kendisi için diplomasi kurallarını yıkarak ‘o… çocuğu´ diyen Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte´nin sözlerini ‘üzerine alınmadığını´ söyledi. Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/abd/20160908/

 

Laos´ta gazetecilere konuşan Obama, aralarındaki gerilime rağmen dün bir araya geldiği Duterte´ye de, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesini istediğini söylediğini aktardı.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte, Laos´taki Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) zirvesi öncesinde, uyuşturucuyla mücadele konusunda kendisini eleştiren Obama´ya, “Saygılı olmalısınız. Ortalığa sorular ve açıklamalar atamazsınız. O….. çocuğu, o forumda seni lanetleyeceğim” demişti.

Filipinler liderinin ‘sert´ ifadelerine rağmen eleştirilerini sürdüren Obama, Filipinler´de 3 binden fazla kişinin polis tarafından yargısız infaz edildiği iddiasına değinerek, suçla ve uyuşturucuyla mücadelenin hukuka uygun şekilde sürmesi gerektiğini belirtti.

´GUANTANAMO´YU KAPATMAM ZOR´

ABD´de Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump´a eleştirilerini de sürdüren Obama, Trump´ın başkan olacak yeterliliğe sahip olmadığını düşünmeye devam ettiğini belirterek “Ne zaman konuşsa bu düşüncem doğrulanıyor” dedi. Obama, kendisini Çin politikasının zayıf olduğu konusunda eleştiren Trump için “Diplomasi ciddi bir iştir ve Trump´ın fikirleri genelde çelişkili” diye konuştu.

Obama, başkanlık kampanyasında kapatma sözü verdiği ancak 8 yıl boyunca kapatılmayan Guantanamo´daki esir kampıyla ilgili de konuştu. Başkanlık süresi dolmadan Guantanamo´nun kapatılmasının zor olduğunu kaydeden Obama, “Hala buradaki nüfusu azaltmak için çabalıyoruz. Bu insanları başka bir yere taşımak milyonlarca dolarlık bir operasyon ve Amerikan halkı bu parayı neden bu işe harcayacağımızı soruyor” dedi.




22.5° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor