• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Obama´dan Trump´a ´Twitter´ göndermesi

Obama´dan Trump´a ´Twitter´ göndermesi

ABD´de Demokrat başkan adayı Hillary Clinton´ın seçim kampanyasına destek veren ABD Başkanı Barack Obama, Cumhuriyetçi aday Donald Trump´a yüklenerek, 'Twitter hesabını bile idare edemeyen biri, nükleer kodları elinde tutamaz' dedi.

 

Demokrat Parti´den ABD´nin ilk siyahi başkanı seçilen Obama, partisinin adayı Clinton´ın seçim kampanyasına destek vermek amacıyla Florida´nın Kissimmee kentindeki beyzbol stadyumunda miting düzenledi.

Florida´nın seçimlerdeki kritik önemini vurgulayan Obama, 'Eğer bu seçimi kazanamazsak gösterdiğimiz tüm gelişimler yok olur. Eğer Florida´yı kazanırsak, seçimi kazanırız. Önümüzdeki 2 günde geleceğimiz buna bağlıymış gibi çalışmalıyız. Çünkü geleceğimiz buna bağlı' dedi.

´TWİTTER HESABINI BİLE İDARE EDEMEYEN BİRİ, NÜKLEER KODLARI ELİNDE TUTAMAZ´

Obama konuşmasının önemli bir bölümünde Trump´ı hedef aldı.

Trump´ın yardımcılarının başkan adayının Twitter hesabının kontrolünü kendisinden zorla aldığına yönelik New York Times´ta çıkan habere gönderme yapan Obama ' Onun kendini kontrol etmesine o kadar az güvenleri var ki ona ´senin Twitter hesabını elinden alıyoruz´ dediler. Twitter hesabını bile idare edemeyen biri, nükleer kodları elinde tutamaz. Eğer biri SNL onunla dalga geçti diye gece saat 03.00´te tweet atıyorsa, o zaman nükleer kodları elinde tutamaz' dedi.

​´YALAN SÖYLEMENİN BİR SORUN OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYOR´

Obama, Clinton´ın kampanyası için Kuzey Karolayna´da katıldığı mitingde bir Trump destekçisinin yuhalanmasını önlemişti.

Obama bu olayın Trump tarafından çarpıtılmasının onun başkanlık için gereken niteliklere sahip olmadığını kanıtladığını vurguladı.

Obama ' Birkaç saat sonra Trump, destekçilerinin karşısında sahneye çıktı. Sadece birkaç saat sonra onlara ´Obama´nın bir Trump destekçisine nasıl bağırdığını gördünüz mü?´ dedi. Tamamen uydurdu. Sadece uydurmadı aynı zamanda olanların tam tersini söyledi. Olanların kaydı, kasedi vardı. Ancak buradaki nokta onun tüm destekçilerinin önünde yalan söylemesinin sorun olmadığını düşünmesidir' ifadesini kullandı.

Yaklaşık 11 bin kişinin katıldığı mitingde ünlü siyahi şarkıcı Stevie Wonder da sahne alarak Demokratlara destek verdi.

Obama, seçim kampanyasının son gününde Clinton ile Michigan, New Hampshire ve Pensilvanya´daki mitinglere katılacak.

Clinton´un seçim kampanyası, Obama ve eşi Michelle Obama´nın yanı sıra Chelsea Clinton ve ünlü şarkıcı Bon Jovi´nin katılacağı Philadelphia´da mitingle sona erecek.




13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor