Tarih: 24.12.2016 09:05

´Obama´nın akrabaları, FETÖ okullarında okudu´

Facebook Twitter Linked-in

 

TBMM Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu´nun ön taslak raporunda, Fetullah Gülen´in talimatıyla ABD Başkanı Barack Obama´nın akrabalarının Kenya´daki cemaat okullarında ‘ücretsiz´ okutulduğu bilgisine yer verildi. 936 sayfalık taslak rapor komisyon uzmanlarınca hazırlandı. Komisyon üyelerinin henüz okumadığı ve netleşmeyen raporda, FETÖ´nün yurt dışı yapılanmasına geniş yer verildi.

´OBAMA DÖNEMİNDE DAHA DA GELİŞTİLER´

Örgütün, 160 ülkeyi kapsayan ´Dev bir network´ haline geldiği belirtilerek, Obama döneminde daha da geliştiklerine dikkat çekildi. Raporda, 'Özellikle ABD ile ilişkilerine her zamankinden de özel bir önem vermiştir. ABD´deki örgüt okullarının sayısı bu dönemde hızla artmıştır. Üst düzey yetkililerle yakın ilişkiler geliştirilmesi için hiçbir masraftan kaçınılmamış, seçim bağışlarında bulunulmuştur' denildi.

TALİMAT GÜLEN´DEN

Gülen´in talimatıyla Obama´nın Kenya´daki akrabalarının cemaat okuluna alındığı vurgulanan raporda şu tespit yapıldı: 'FETÖ´nün 2007 yılı itibarıyla İstanbul İl İmamı olan ve akabinde Kenya Ülke Sorumlusu olarak atanan Ahmet Kara, Barack Obama´nın başkanlık yemin törenine davet edilen şahıslar arasında yer almıştır. Obama´nın başkan adayı olmasıyla birlikte, Ahmet Kara´nın Fetullah Gülen´in talimatı doğrultusunda, Obama´nın Kenya´da yaşayan ailesiyle ilgilenmesi, akrabalarının çocuklarını gruba ait okula ücretsiz kabul etmesi ve aile fertleriyle iyi ilişkiler tesis etmesinin sonucu olarak gerçekleşmiştir.'





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —