• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Obama´nın sözcüsü Trump´ın ´telekulak´ suçlamasını reddetti

Obama´nın sözcüsü Trump´ın ´telekulak´ suçlamasını reddetti

Eski ABD Başkanı Barack Obama´nın sözcüsü Kevin Lewis, yeni Başkan Donald Trump´ın Twitter üzerinden 'Obama´nın (başkanlık) zaferimizin hemen öncesinde Trump Tower´ı dinlettiğini öğrendim' yönündeki paylaşımı hakkında yazılı b

 

Lewis, açıklamada,'Başkan Obama ya da Beyaz Saray´dan herhangi bir yetkili hiçbir ABD vatandaşının dinlenmesi için bir emir vermedi. Bunun dışındaki görüşler yanlıştır' dedi.

Trump´ın iddialarının asılsız olduğunu vurgulayan Lewis açıklamada, 'Obama yönetiminin esas kurallarından bir tanesi, hiçbir Beyaz Saray yetkilisinin Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen bir soruşturmaya karışmaması yönündeydi' ifadelerine yer verdi.

´OBAMA TELEFONLARIMI DİNLETECEK KADAR NASIL ALÇALDI?´

Başkan Trump, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Obama´yı hedef alarak, 'Berbat. Obama´nın (başkanlık) zaferimizin hemen öncesinde Trump Tower´ı dinlettiğini öğrendim. Hiçbir şey bulunmadı. Başkan Obama, çok kutsal olan seçim sürecinde benim telefonlarımı dinletecek kadar nasıl alçaldı? Bu Nixon/Watergate´dir. Kötü (ya da hasta) adam' açıklamasında bulunmuştu. 

Ayrıca Trump, Obama´nın Kasım 2016´da yapılan seçimlerden bir ay önce kendisini dinlettiğini öne sürerek, 'Bahse girerim ki iyi bir avukat, Başkan Obama´nın ekim ayında benim telefonumu dinlemesi hakkında sağlam bir dava açabilir' paylaşımında bulunmuştu.



17.8° / 9.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor