Tarih: 02.10.2014 13:41

Öcalan: Kobani düşerse barış süreci biter

Facebook Twitter Linked-in


PKK lideri Abdullah Öcalan, HDP`li vekillerden oluşan İmralı heyeti ile dün gerçekleşen görüşmesinde ilettiği mesajda, Türkiye`nin Suriye sınırı yakınındaki Kürt kenti Kobani`nin IŞİD kuvvetlerine düşmesi durumunda, barış sürecinin çökebileceği uyarısında bulundu.

Fırat Haber Ajansı, dün gece Kobani`de bugüne kadarki en şiddetli çatışmaların yaşandığını bildiriyor.

Kürtçe Kobani, Arapçada ise Ayn el-Arab olarak bilinen kentteki Kürt kuvvetleri, 17 gündür radikal İslamcı IŞİD militanlarının saldırısına karşı çarpışıyor.

``Kritik bir dönemden geçildiğini`` söyleyen Öcalan, IŞİD`i ``Ortadoğu`nun JİTEM`i' olarak niteledi ve 'Bu katliam girişimi amacına ulaşırsa hem sürecini sonlandıracak, hem de yeni ve uzun sürecek bir darbenin temellerini atacaktır' dedi.

Öcalan IŞİD`in Kobani`ye yönelik 'kuşatmasının' sadece 'Kürt halkının demokratik kazanımlarını hedeflemekle kalmayıp, Türkiye`yi de yeni bir darbe sürecine sokacağını' söylüyor.

Kobani`deki savaş ile Türkiye`de Kürtlerle yürütülen barış sürecinin ayrılmaz bir bütün olduğunu söyleyen Öcalan, 'Türkiye`de sürecin ve demokrasi yolculuğunun çökmesini istemeyen herkesi Kobani`ye gereken ciddiyet ve sorumlulukla sahip çıkmaya çağırıyorum' dedi.

Salih Müslim: Tampon bölgeyi işgal sayarız

Türkiye ordusunun Irak ve Suriye`de operasyona gitmesine yeşil ışık yakan tezkerenin bugün TBMM`de oylanması öncesinde Suriyeli Kürtlerin eşbaşkanı Salih Müslim, Ankara`yı tampon bölge konusunda uyardı.

Tezkerenin geçmesi halinde sınırda bir tampon bölge oluşturulabileceğini gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a, ``Tampon bölgeyi işgal sayarız.`` diye yanıt veren Kürt lider, Türkiye`ye yönelttiği IŞİD militanlarına yardım ve destek suçlamasını yineledi.

Müslim, IŞİD militanlarının ``Türkiye sınırından geçtiğini herkes biliyor.`` dedi.

``Kimse bunu ispatlayamaz`` diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bu yöndeki iddiaları reddediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —