• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Omicron, 2022´de havayolu sektörünün toparlanmasını durduracak mı?

Omicron, 2022´de havayolu sektörünün toparlanmasını durduracak mı?

Yeni koronavirüs varyantı Omicron´un yayılması, havayolu endüstrisi için toparlanmayı yavaşlatacak, ancak Emirates havayolu başkanı Tim Clark´a göre, yoğun kış seyahat sezonunda genel bilet talebini azaltmadı.

 

Bay Clark BBC´ye verdiği demeçte, 'Omicron ivmemizi biraz yavaşlattı, ancak genel olarak talepte hala olumlu bir toparlanma görüyoruz' dedi.

Uluslararası seyahat eden insanlar için yeni Covid-19 varyantının yayılması, yeni test kurallarını, sınırların kapanmasını ve karantina önlemlerinin hızla yeniden başlatılmasını sağlıyor.

Bu değişim, yüksek bilet satışları nedeniyle büyük gelirler sağlayan önemli Noel ve Yeni Yıl seyahat sezonunun hemen öncesinde birçok havayolu için endişeleri artırdı. Bu tatil dönemi, dünya çapında milyonlarca insan tatil için seyahat ederken ve aileleri ziyaret ederken yüksek kapasitede çalışan uçuşlarla sektör için çok önemlidir.

Dünyanın dört bir yanındaki birçok havayolu şirketi gibi, Emirates de Güney Afrika´daki ülkelere uçuşları askıya aldı ve sınırların kapanması nedeniyle Fas´a uçuşları durdurmak zorunda kaldı.

Ülkede yüksek düzeyde aşı alımı ve düşük Covid-19 enfeksiyon oranları, yolcuları çekmede etkili olmuştur. Örneğin, Dubai´de halen devam etmekte olan World Expo 2020, altı aylık etkinliğin Ekim ayında başlamasından bu yana on binlerce yabancı ziyaretçiyi kendine çekti.

Abu Dabi merkezli, Etihad Airways´in CEO´su Tony Douglas, Omicron´un küresel havayolu toparlanması üzerinde Delta gibi daha önceki varyantların sahip olduğu kadar 'büyük bir etkisi' olmasını beklemiyor.

'Arkadaşları ve aileyi ziyaret ederek seyahat etmek için büyük bir açlık var' diyor.



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor