• BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,43% 0,23
  • EURO

    34,81% 0,73
  • GRAM ALTIN

    2423,18% 1,82
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00

Önünde kuyruk oluşan şifacıya soruşturma

Önünde kuyruk oluşan şifacıya soruşturma

Mersin´in Erdemli ilçesinde anneannesinden öğrendiği yöntemlerle doğadan topladığı bitkilerden elde ettiği kürlerin birçok hastalığa iyi geldiğini iddia eden ve vatandaşlara ücretsiz dağıtan çiftçi Hasan Demir hakkında soruşturma b

 

Mersin´in Erdemli ilçesinde anneannesinden öğrendiği yöntemlerle doğadan topladığı bitkilerden elde ettiği kürlerin birçok hastalığa iyi geldiğini iddia eden ve vatandaşlara ücretsiz dağıtan çiftçi Hasan Demir hakkında soruşturma başlatıldı.

Mersin´in Erdemli ilçesinde ilçede alternatif tıpla ilgilenen çiftçi Hasan Demir, 30 yıl önce anneannesinden bitkilerle kürler hazırlamayı öğrendi. Birçok hastalığa şifa olduğunu iddia ettiği kürleri hazırlamak için Toros Dağları´nda yaklaşık 2 bin rakımın üstüne çıkarak ağaç tohumu ve bitkiler toplayan Demir, bu kürleri ücretsiz dağıtmaya başladı. Bitki kürlerinin bazı rahatsızlıklara iyi geldiğini savunan Demir´in evinin önünde kürlerden almak için birçok kişi sıraya girerken, bu durum Kemal Sunal´ın ´Doktor Civanım´ filmindeki sahneleri hatırlattı.

‘Kötü bir şey yapmadım´

Uzmanlar ise bu tür bitkisel karışımların mutlaka bilimsel incelemeye tabi tutulması gerektiğini belirtti.

Erdemli Cumhuriyet Savcılığı, Hasan Demir hakkında ‘bozulmuş veya değiştirilmiş gıda veya ilaçların ticareti´ suçundan soruşturma başlattı. Demir, ifadesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü´ne götürüldü. Demir´in ifadesinde “Ben kötü bir şey yapmadım. Anneannemden öğrendiğim bitki kürlerini insanlara şifa olsun diye ücretsiz veriyorum” dediği öğrenildi.

İfadesinin ardından serbest bırakılan Demir´in atölyesindeki 15 litre küre el konuldu. Kürlerin bir kısmından alınan numune, tahlil için laboratuvara gönderilirken, kalan kısmı ise imha edildi.

 



16.8° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor