Tarih: 09.06.2016 16:27

Onurlu Mücadelemizden Vazgeçmeyiz

Facebook Twitter Linked-in

 

Seyhmus Cakan

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, çarşamba günü, Kürt militanların Türkiye´nin güneydoğusundaki bir polis karakoluna düzenlediği bombalı araçlı saldırı sonucunda üç kişinin hayatını kaybettiğini, 30´dan fazla kişinin de yaralandığını bildirdi. Söz konusu saldırıdan bir gün önce İstanbul´da polisin hedef alındığı başka bir bombalı saldırıda da 11 kişi hayatını kaybetti.

Yıldırım, bir gün önceki saldırıda yaralananları ziyaret ettikten sonra, 'Bütün ulusum bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti güçlüdür. Terör örgütü ne yaparsa yapsın Türkiye tektir ve bütündür.' şeklinde konuştu.

Yıldırım, 'Şehirlerimizde intihar saldırısı da gerçekleştirseler ne yöntem kullanırsa kullansınlar bu ulusu yıldırıp bizi onurlu mücadelemizden vazgeçiremezler.' ifadelerini kullandı.

Başbakan, salı günkü saldırıda yaralananlar arasında altı polis ve beş sivilin bulunduğunu, saldırının vardiya değişimi sırasında İstanbul Üniversitesi yakınlarındaki güvenlikten sorumlu çevik kuvvet birimlerini hedef aldığını aktardı.

Yıldırım, Midyat´ta ise iki polis memurunun ve bir sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Başbakan, 'Katil, PKK örgütüdür. Bu bizi şaşırtmadı ancak etraflarındaki halka giderek daralıyor. Hem şehirlerde hem de kırsalda kararlı bir şekilde onlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.' dedi. (İngiltere,REUTERS-08.06.2016)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —