• BIST 100

    10336,50%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24

Önyargılarınıza Son Verin

Önyargılarınıza Son Verin

Türkiye, tarihinde ilk defa Parlamentosunu bombalayan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı´na, devlet kurumlarına saldıran, kendi vatandaşına ve silah arkadaşlarına kurşun sıkan hain bir grubun barbarlığıyla karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan

 Aydın Sezgin

Türkiye´de, 15 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde yuvalanmış olan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi bir grup asker darbe teşebbüsünde bulunmuşlardır. Darbenin bu örgüt tarafından kurgulandığına dair somut kanıtlar mevcuttur. Yakalanan darbeciler örgüt bağlantılarını itiraflarında da dile getirmektedirler.

Türkiye, tarihinde ilk defa Parlamentosunu bombalayan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı´na, devlet kurumlarına saldıran, kendi vatandaşına ve silah arkadaşlarına kurşun sıkan hain bir grubun barbarlığıyla karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan vahim olaylar, 145´i sivil 246 vatandaşımızın canına malolmuştur. Yaralılarımızın sayısı 2.185´dir.

Hükümetimiz ve Meclisimiz, siyasi partilerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin emir komuta kademesi ve en önemlisi halkımız bu elim teşebbüse karşı el ele mücadele etmiştir.

Türkiye´nin varlığının ve bütünlüğünün ciddi tehditler altında olduğu bu dönemde, darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için ülkede Türk Anayasa´sı uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hâl ilan edilmiştir. Türkiye, daha önce Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa gibi ülkelerin yaptığı şekilde AİHS´nin 15. maddesine dayanarak sözleşmenin (AİHS) bazı maddelerini askıya almıştır. Fransa´da olağanüstü hal hala yürürlüktedir. Fransa´daki durum eleştirilmezken Türkiye´nin kararının karalanması açıkçası çifte standart teşkil etmektedir.

Darbe girişiminin gerçek olup olmadığını sorgulayan, soruşturma ve operasyonları sistematik şekilde eleştiren kesimlerin yaptığı suçlamaların kendilerine bir maliyeti yoktur. Ne var ki bu tür iddia ve ithamlar, Türkiye ile İtalya arasındaki geleneksel dostluğa aykırı şekilde Türkiye aleyhinde bir kanaat doğmasına ve yerleşmesine yol açabilir. Bunun da genç nesillerin dostluğu bakımından bir maliyeti olabilecektir. Dostlarımızdan beklentimiz, kendilerini, bu travmayı yaşayan Türk insanının yerine koymaları, olayları ön yargısız anlamaya çalışmalarıdır. Siyasi seçimlere yüzde 85´in üstünde bir oranla katılım sağlayan Türk halkının demokrasiye bağlılığı her türlü şüphenin üzerinde tutulmalıdır. Demokrasi tanımımız İtalya´nın tanımından hiçbir şekilde farklı değildir.(İtalya.Aydın Sezgin-25.07.2016)



22.5° / 14.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor